İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
Asya25

Dil kursu

Merhaba Ben 3 aylığına Çek cumhuriyetine aile ziyaretine gideceğim. 

Bu süre zarfında denkligimi alacağım. 

Dil kursuna gidiyorum ama dik sertifika derecem yok .

1.sorum Almanyada firmalara basvursam ausbildung, weiterbulding , yada iş sözleşmesi veya iki haftalık deneme süresinde yani bu gibi durumda süreç nasıl ilerliyor .Türkiye 'ye gelmeme gerek kalır mı.

2.sorum 

Çekya üzerinden Almanyaya geçtiğimde iş verenim dil kursu icin beni yurtdisina göndermesi gerekli belgeleri kendimle götürdüğümde orada dil kursuna basvuru yapabilir miyim ,dil kursuna gidebilir miyim .

Yani bu 3 aylik süre zarfında kendi lehim  neler yapmaliyim .Giderken hazırlıklı olarak hangi belgeleri ayarlamaliyim. Teşekkürler 

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhabalar,

Başka bir Ab ülkesinden aldığınız vize ile Almanya'ya girdiğinizde burada çalışmanız ya da ikamet kaydı yaptırmanız mümkün olmayacaktır. Bu tür tüm çalıma/eğitim vs. konulu vizeler iöin Türkiye'den D tipi vize başvurusu yapmanız gerekecektir. Bir iş sözleşmesi imzalasanız bile bunun için Türkiye'ye dönüp vize başvurusunda bulunmanızı gerekli kılacaklardır. Bunun tek istisnası, turistik ziyaretiniz sırasında Mavi Kart kapsamında bir iş teklifi almış olmanızıdır. Bu durumda yabancılar dairesine oturum izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Mavi Kart ile ilgili bilgilere şu sayfamızdan erişebilirsiniz:

https://handbookgermany.de/tr/eu-blue-card

Bunun dışında, sizden dil belgesi istemeyecek bir dil okuluna kayıt yaptırmanızın önünde bir engel yoktur. Ancak bu dil okuluna devam etme olanağınız, vizenizin süresi ile sınırlı olacaktır. Başka bir AB ülkesinden oturma iznine sahip olsanız bile Almanya'da ancak bir seferde 90 gün kalmanıza izin verilecektir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu