Ana sayfaya geri dön
Diploma denkliği
Almanya’ya aile birleşimi ile geldim tam zamanlı çalışma hakkım var,Türkiye’de 18 yıl lisans mezunu ebe olarak çalıştım, doğumhane geçmişim olmadığı için maalesef burda mesleğimi yapamıyorum tam denklik çıkmıyor, kısmi denklik tamamlamak içinde yer yok, bu sebepten diploma denkliği yapmayı düşündüm, bana nasıl bir yararı olur, anaokulunda çalışabilir miyim yada bu şekilde nerelere başvurabilirim, yaşım 43, b1 seviyesinde Almancam var
1 Yorumlar
Merhaba @og1705
Anladığım kadarıyla mesleki denklik ile diploma denkliği arasındaki farka dair bilgi sahibisiniz.
Diplomanızın denkliğini aldıktan sonra nitelikli çalışan statüsüne kavuşursunuz ve (alanınızla ilgili olmak zorunda olmayan) diğer vasıflı işlerde çalışabilirsiniz. Burada önemli olan, bulduğunuz işin (tıpkı ebelikte olduğu gibi) özel mesleki denklik koşullarına bağlı olup olmadığıdır. Bu ise mesleğe ve eyalete göre değişir.
Aşağıdaki Denklik Portalı üzerinden bulunduğunuz eyalette anaokulları kapsamındaki vasıflı işlerin gerektirebileceği olası özel denklik koşullarını ve bunların nasıl tamamlanabileceğini öğrenebilirsiniz:
https://www.anerkennung-in-deutschland.de/html/tr/index.php
İyi günler dilerim!