İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
ysg123

Ebeveyn aile birlesimi

bildiginiz uzere bir kanun cikti gecen sene, blaue karte sahibi olanlar anne-babalari ile aile birlesimi yapabiliyor. benim sorum; ben 1 mart 2024 den once blaue karte vizesi ile almanyaya geldim ama ilk aufenthaltstitel oturum kartimi mart 2024 den sonra aldim , ben suan bu kanundan yararlabilir miyim? oturum tarihim vize tatrihim mi yoksa kartta yazan tarih mi (yani mart 2024sonrasi olan) 

2 Yorumlar

Yanıtla (2)

Profile Picture
Su__Parlak_Moderator

Merhaba,

Bize ulaştığınız için teşekkürler. Bu soruyu yanıtlayabilmek için bir uzmana danıştık. Kendisinden yanıt aldığımızda sizi güncelleyeceğiz. 

Şimdilik iyi günler dilerim

Yanıtla
Profile Picture
Su__Parlak_Moderator

Merhabalar,

Bu konuyla ilgili güncelleme:

Evet, kartı 1 Mart 2024'ten sonra aldıysanız ve belirttiğiniz gibi bu sizin ilk Mavi Kartınızsa, bu haktan yararlanabilirsiniz. Sağlık sigortasının da ebeveynlerin geçiminin bir parçası olduğunu unutmayın, bunu da kanıtlamanız gerekir, yani Almanya'ya gelecek kişiler için sağlık sigortası yaptırmalısınız.

Umarım bu bilgiler faydalı olur. 

İyi günler!

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu