Eşcinsel evlilik
Merhaba ben(K) ve kız arkadaşım iki yıldır beraberiz, ailemizi Almanya’ya taşımak istiyoruz. Kız arkadaşım çifte vatandaş (Bulgaristan- Türkiye) ve kolayca iş bulup Almanya’ya gitti. Turist olarak schengen ile yanına gidip evlenmemiz ve oturum almam forumda okuduğum tecrübelere göre mümkün değil. Amerika aile birleşimi için Türkiye’den gelen eşcinsel ve dolayısıyla nikahsız insanları ilişkilerini ispatladıkları taktirde kabul ediyormuş. Benzer uygulama Almanya’da var mı? Yoksa nasıl bir yol çizmemizi önerirsiniz idata ile iletişime geçmeye çalıştım fakat eşcinsel olduğumuz için tam olarak bir cevap veremediler danışmanlar bile nasıl bir yol izlememiz gerektiğini bilmiyorlar, bana bir mail adresi verip konsolosluğa ulaşmamı durumu anlatmamı ve akıl istememi söylediler nasıl bir mail atmam gerekiyor onu da bilmiyorum cevabınızı bekliyorum
Merhabalar,
Öncelikle bize ulaştığınız için teşekkürler. Bu konuda platformumuzdaki uzman sevgili @Erdem__Zayimoğlu size bilgi vererek yardımcı olabilir veya doğru kurumlara yönlendirebilir. Mümkün olan en yakın zamanda yanıt vereceğiz.
Şimdilik iyi günler diliyorum!