EVRAK
Merhabalar;
Ben Almanya'ya gittikten sonra aile birleşimi yapacağım. Orada aile birleşimi için benden hangi evrakları isteyecekler bilgi verir misiniz ?
2 Yorumlar
Merhabalar;
Ben Almanya'ya gittikten sonra aile birleşimi yapacağım. Orada aile birleşimi için benden hangi evrakları isteyecekler bilgi verir misiniz ?
Yanıtla (2)
Merhaba @tlgozcn
Aile Birleşimi süreci esasen aile üylerinizin Türkiye'den Aile Birleşimi Vizesi başvurusu yapması ile gerçekleşir. Bu noktada sizin aile üyelerine sunmanız gereken belgeler arasında, ailenin geçiminin sağlanacağına dair gelir belgesi veya dairenizin büyüklüğünü kanıtlayan belgeler bulunabilir. Bunun yanında aile üyelerinizin Almanca dil belgesi (eşiniz için A1, 16 yaşından büyük çocuklarınız için C1) göstermesi gerekebilir.
İstenecek bu belgelerin kapsamı ve istisnası, sizin oturum izninize veya eşinizin eğitim durumuna göre değişebilmektedir. Örneğin eşiniz üniversite mezunu ise dil belgesi istenmez. ya da yüksek nitelikli çalışan statüsünde iseniz dairinizin yeteri kadar büyük olduğunu kanıtlamanız gerekmez.
Bu ayrıntıların tamamına aşağıda paylaştığım sayfamız üzerinden erişebilirsiniz:
https://handbookgermany.de/tr/family-reunification-for-immigrants
Süreçte başka sorularınız olması halinde lütfen iletmeye çekinmeyin!
Türkiye'den herhangi bir evrak götürme gerek yok anladığım kadarıyla