İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
koala34koala

Fiktionbescheinigung

ben mavi kartimi Bremen eyaletinden aldim ancak o sürecte Schleswig-Holstein eyaletine tasindim. Kartimin SH´a gönderildigi belirtildi ama Yabancilar dairesi kendilerine bir kart gelmedigini belirtti ve bana tekrar basvurmami söylediler. O surectede calismam icin Fiktionbescheinigung verdiler 3 aylik. Fiktionbescheinigung bu ay sonunda bitecek hala dönüs almadim ancak 18-26 ekim tarihlerinde is icin avrupa disina gitmem gerekmekte. Fiktionbescheinigung um 30-10-2025e kadar gecerliyken 26 ekimde ülkeye giris yapabilir miyim?

Fiktion Erteilung 81 Abs. 4 AufenthG olarak verildi

Tesekkürler

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhaba @koala34koala  

Öncelikle bağlı bulunduğunuz yabancılar dairesine mümkünse süreci hızlandırmak için yazmanızı, ve oturum durumunuzun netleşmemesinin (bu tür kurumlar için öncelik olduğu üzere) çalışma durumunuzu riske attığını belirtmenizi öneririm.

Seyahat konusunda ise,

Fiktionsbescheinigung ile Almanya/AB dışına seyahat edip edemeyeceğiniz, size verilen  belgenin türüne göre değişmektedir.  Eğer belgenin üzerinde "§ 81 Absatz 4 AufenthG", "§ 81 Absatz 5" veya "§ 11 Absatz 4 FreizügG/EU" ifadeleri bulunuyorsa bu Fiktionsbescheinigung ile Almanya'dan çıkabilir ve tekrar giriş yapabilirsiniz.

Buna karşın, "§ 81 Absatz 3 AufenthG" uyarınca verilen bir Fiktionsbescheinigung Almanya dışı seyahatlere izin vermez. Bazı belgelerde ise yurt dışı seyahatine izin verilmediği açık biçimde yazar.

Size verilen belgede hangi kutucuğun işaretliğine bakarak durumuzu öğrenebilirsiniz.

Öte yandan çıkış yapmadan önce gideceğiniz ülkenin Fiktionsbescheinigung konusundaki tutumunu teyit etmeniz de yararlı olacaktır.

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu