Fiktionsbescheinigung
Merhabalar,
Anlık olarak Schengen vizesiyle Almanya'da bulunmaktayım. Burada bir iş yerinden teklif aldım ve kontratımı imzaladım. Türkiye'den ulusal vize için sıraya girdim ama süreç uzun sürdüğü için hali hazırda burada iken Aufenthalterlaubnis'e başvurdum. Ausländerbehörde'den cevap geç gelceği için ve bu süreç zarfında benim Schengen'imin süresi biteceği için Fiktionbescheinigung almak istiyorum ki cevabı beklerken illegal bi şekilde burada bulunmayayım. Bunu hangi şehirden yapabileceğimi ya da en başta yapıp yapamayacağımı bilmiyorum. Vize türüm besucher olduğu için Verpflichtungserklärung aldığım şehirden mi başvurmalıyım yoksa çalışacağım şehirden mi?
Teşekkürler şimdiden!
1 Yorumlar
Yanıtla (1)
Merhaba @ebrubi
Schengen vizesi ile Almanya'da bulunan Türkiye vatandaşlarının, bu ziyaret sırasında oturum türlerini değiştirip çalışma iznine Almanya'dan başvurmaları mümkün değildir. Bunun tek istisnası, turistik ziyaret sırasında Mavi Kart kapsamında bir iş teklifi almış olmanızdır.
Öte yandan sizin için bir istisna uygulanıp uygulanmayacağını elbette yabancılar dairesine sorabilirsiniz. Burada anlamlı olan çalışacağınız şehirdeki daireye gitmektir. Ancak bunun için sizden o şehirde bir ikamet kaydı istenmesi de olasıdır. Bu işlemi ile o şehrin belediyesinde gerçekleştirmeniz gerekir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir!