İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
Roro47
Güncellendi:

iltica

Öncelikle bu platformun kuruyucularına çok teşekkür ediyorum ve soruma geçmek istiyorum

Ben yaklaşık üç yıldır Almanya’da sığınmacı olarak bulunuyorum bu üç yıllık süre zarfında olumlu veya olumsuz  cevap bamf tarafından bana gönderilmedi.  medya platformlarında uzun süredir cevap almayanların üç yıllık oturuma  şansı olduğunu gördüm (https://www.gesetze-im-internet.de/aufenthg_2004/__25a.html)  içeriğini buraya bıraktım ben şu anda burada otobüs şoförü olarak Praktikum yapıyorum ve ehliyet sürecim devam ediyor B1 Almanca ve Lebens in Deutschland sertıfıkalarım var iki çocuğum var okula gidiyor eşim  Dil kursuna gidiyor eğer bu yasadan yararlanmıyorsam yararlanabileceği başka bir yasa varsa lütfen bana iletir misiniz

Size çok minnettarım
 saygılarımla

3 Yorumlar

Yanıtla (3)

Profile Picture
Su__Parlak_Moderator

Merhabalar,

Öncelikle güzel sözleriniz için teşekkürler. Bu konu ile ilgili sizi @LIFE__Initiative çalışanlarına yönlendireceğim. 

Not: Kullanıcı isminizi gerçek isminizle örtüşmeyen bir takma adla değiştirebilir misiniz rica etsem? Kullanıcılarımızın veri güvenliğini korumak için bunu önemsiyoruz.

İyi günler dilerim,
Su

Yanıtla
Roro47

Hızlı cevap için teşekkür ediyorum
 notunuzu dikkate alıp uyguladım

Geri dönüşlerinizi bekliyorum
 iyi günler

Yanıtla
Profile Picture
LIFE__Initiative

Merhaba @Roro47 , sorunuz için teşekkür ederiz. Bu cevaplar genel niteliktedir, çünkü bire bir olarak durumunuzu tam bilmiyoruz ve hukuki tavsiye veremeyiz.§25a AufenthG kapsamında oturum izni başvurusunda bulunmak için 12 aydır müsamaha gösterilen bir kalış iznine ("Duldung") sahip olmanız gerekir. Sığınma süreciniz hala devam ettiği için bu noktada bu tür bir izin alamazsınız. Almanya'da 4 yıl kaldıktan ve 18 yaşından küçük çocuklarınız varsa, iyi entegre olmuş yetişkinler için oturum iznine (§25b AufenthG) başvurabilirsiniz.
Ancak, sığınma başvurunuzu beklemenizi öneririz. Sığınma prosedürünüz başarılı olursa, bu size oturma iznine sahip olmaktan daha fazla avantaj sağlayacaktır. Sığınma başvurunuz reddedilirse ve karara zamanında itiraz ederseniz, yukarıda belirtilenler ve diğerleri gibi bir oturma iznine başvurarak Almanya'da müsamaha gösterilen bir kalış izniyle ("Duldung") kalmanız için hala seçenekler olabilir. Size bir Ausbildung/çalışma programı tamamlamanızı ve Almanca öğrenmenizi önerebiliriz. Burada İngilizce olarak ayrıntılı ipuçları bulabilirsiniz: https://life-initiative.org/tr/chancen-langfristiger-aufenthalt/. Daha spesifik bilgi edinmek için göçmenler için bir danışmanlık merkezinden destek almanızı öneririz.

Bundan sonra ne yapabilirsiniz?

Umarım bu bilgiler sizin için yararlı olur.
Saygılarımla,
Yasmin

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu