İçeriğe geç

Yanıtla (4)

nursen

iltica etmek istiyorum gerçekten çok zor durumdayım çok

Yanıtla
nursen

30 yıl önce Irak'tan çıktım ve Türkiye'ye yerleştim Haksız bir iftira 16 yıl öncenin davası polis beni aldı ardında yanlışlık var diye 5 dakika seni geri getireceğiz hapse götürdüler beni hapiste kaldım oradan geri gönderme merkezine çok kötü şeyler yaşadım çok insanlık dışı ve deportumu imzalattırdılar bana  zorla Erbil'e gönderildim. 54 yaşındayım yalnızım işsizim ve Türkiye'deki çocuklarım Türkiye'de kaldı 2 tane ben burada tek başıma hiç kimsem yok iş bulamıyorum insanlık dışı bir hayat yaşıyorum Bir haftadır yemek yemedim Çok zor durumdayım, yardımınıza ihtiyacım var.

Yanıtla
Profile Picture
My_Community_Managerin

Bize ulaştığınız için teşekkür ederiz. Durumunuzu duyduğumuz için üzgünüz.
Ortaklarımız, @LIFE__Initiative mümkün olan en kısa sürede size geri dönüş yapacaklardır. 

Yanıtla
Profile Picture
LIFE__Initiative

Merhaba @nursen ,
Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederim. Böyle zor bir dönemden geçtiğinizi duyduğum için gerçekten üzgünüm. Size elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım ama şunu bilmeniz önemli: tam olarak durumunuzu bilmediğimiz için vereceğim bilgiler sadece genel bilgidir ve hukuki danışmanlık yerine geçmez.
Öncelikle bilmeniz gereken en önemli şey şu: İltica başvurusunu sadece Almanya’daysanız yapabilirsiniz. Süreç kabaca şöyle işliyor: Almanya’ya geldiğinizde yabancılar dairesine, bir kabul merkezine veya ilk kayıt merkezine gidip iltica etmek istediğinizi söylüyorsunuz. Sonrasında sizi bir mülteci kabul merkezine yönlendiriyorlar ve orada kaydınız yapılıyor. Bu aşamada ya hemen orada ya da daha sonra posta yoluyla size BAMF (Almanya Göç ve Mülteciler Dairesi) için bir randevu veriliyor. O randevuda iltica başvurunuzu resmi olarak yapmış oluyorsunuz. Daha fazla bilgiyi şu bağlantıda bulabilirsiniz: https://life-initiative.org/hgt-registrierung-als-asylsuchender-12-2024-en/. Henüz Almanya'da değilseniz, Almanya'ya gelip yaşamak ve çalışmak için başka yollar da olabilir. Farklı vize türlerini ve bunları alma koşullarını burada Türkçe olarak görebilirsiniz: https://handbookgermany.de/tr/information-skilled-workers . Daha fazla bilgi için, bir göç danışma merkezine başvurmanızı öneririz.

Sonra ne yapabilirsiniz?

Umarım bu bilgiler size yardımcı olur.
En iyi dileklerimle,Yasmin

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu