İçeriğe geç
C

Iltica basvurusu

Merhaba,

Nisanlim iltica etmek istiyor. Bochum  LEA beraber gidicez ilk kayit icin onun yaninda olabilirmiyim? Ilk kayitta ne gibi sorular sorulur? Nisanlim yardim talep etmese benim yanimda kalma hakki varmi eyer ben ona bakabilirim gecimini saylayabilirim dersem yoksa kamp mecburmu olur?

2 Yorumlar

Yanıtla (2)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhabalar,

Çalışma arkadaşımız @LIFE__Initiative sorunuza ilk fırsatta yanıt verecektir. Kendilerini bu gönderiye etiketledim.

İyi günler dilerim!

Profile Picture
LIFE__Initiative

Merhaba @C, sorunuz için teşekkür ederiz. Durumunuzu tam olarak bilmediğimiz ve yasal tavsiye veremeyeceğimiz için bu cevaplar genel niteliktedir.İlk olarak şu önemli bir bilgi: Sadece Almanya'da bulunuyorsanız iltica başvurusunda bulunabilirsiniz. Süreci kısaca özetlemek gerekirse: Almanya içinde, Alman makamlarıyla, yani göçmenlik bürosuyla, bir varış merkeziyle veya bir ilk kabul merkeziyle iletişime geçmeniz ve onlara iltica başvurusunda bulunmak istediğinizi bildirmeniz gerekir. Daha sonra kayıt yaptırmanız için mülteciler için bir ilk kabul merkezine gönderileceksiniz. Kayıt sırasında ya da daha sonra posta yoluyla BAMF'tan (“Federal Göç ve Mülteciler Dairesi”) bir randevu alacaksınız. Bu randevuda iltica başvurunuzu resmi olarak yapacaksınız. Daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz: https://life-initiative.org/hgt-registrierung-als-asylsuchender-12-2024-tr/. İstisnai durumlarda, örneğin eşinizin şu anda 6 ay veya daha uzun süre geçerli bir oturma izni varsa, mülteci konutunda yaşamak zorunda olmamanız mümkündür. Daha fazla bilgi için bir göçmen danışmanlık merkezine başvurmanızı öneririz.Bundan sonra ne yapabilirsiniz?

Umarım bu bilgiler sizin için yararlı olur.Saygılarımla,
Franziska

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu