İçeriğe geç
sadse
Vize & Oturum

İltica süreci

Merhaba iyi çalışmalar. 3 yıldır iltica başvurumun sonucunu bekliyorum. Geldikten dört ay sonra detaylı bir görüşmeye girdim ve o günden beridir iltica dosyamla ilgili hiç bir gelişme yok. Olumlu ya da olumsuz bir cevap alamıyorum. Ne zaman bamf’a başvursam beklemem gerektiği söyleniyor, ne yapabilirim? Yasal olarak bu kadar uzun beklemem normal mi? Teşekkürler

2 Yorumlar

Yanıtla (2)

Profile Picture
Daniela_Community Managerin

Çalışma arkadaşımız @LIFE Initiative ilk fırsatta size durumunuza uygun bir yanıt verecektir.
Şimdilik iyi günler dilerim!

Profile Picture
LIFE Initiative

Merhaba @sadse ,
Sorunuz için teşekkür ederim. Zor bir durumda olduğunuzu duymak üzücü.  Durumunuzu tam olarak bilmediğimiz ve hukuki danışmanlık sağlamadığımız için cevaplarımızın yalnızca genel bilgiler içerdiğini belirtmek isterim.
Eğer sığınma başvurunuzun sonucunu bekliyorsanız, BAMF'a (Almanya Federal Göç ve Mülteci Dairesi) başvuru durumunuzu sormayı düşünebilirsiniz. Bunun için talimatlara şu bağlantıdan ulaşabilirsiniz: https://life-initiative.org/tr/asylverfahrensstand/. Ancak, bu sorgulamanın sizin çıkarınıza olup olmadığını önceden değerlendirmenizi öneririz. Maalesef başvurunuzun neden uzun sürdüğünü söyleyemiyoruz, çünkü hukuki danışmanlık hizmeti sunmuyoruz. Bununla birlikte, bir göç danışmanlık merkezi (sığınma prosedürü danışmanlığı) veya bir avukattan yardım almanızı önerebiliriz.
Peki, şimdi ne yapabilirsiniz?

Umarım bu bilgiler sizin için faydalı olur.
Saygılar,
Franziska

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu