İçeriğe geç
akreponline
Güncellendi:
Çalışan Hakları

merhabalar ,iyi çalışmalar

ben önlisans  çocuk gelişimi bölümü mezunuyum ve almanyadaki bir üniversitede kozmetik ile alakalı eğitim sertifikalarım var, almanyada  amcamın cosmetics system ürünleri satan şirketi bulunmakta.,şuan almanyada başka bir ülkenin schengen vizesi ile amcamın yanında kalıyorum,amcam beni işe almak istiyor.beni iş kontratında mesleğimi ne olarak yazabilir ,beni nasıl işe alabilir süreçler nasıl işliyor ? yeni göç yasasından nasıl faydalanabilirim ?

81a  ,paragraf 6 ,iş arama vizesi ...,sizce ben hangi vize türlerinde başvuruda bulunmalıyım ya da almanyada kalıcı bir ,şekilde kalabilmem için hangi vize türlerine başvurmamı önerirsiniz bana bir yol haritası çizerseniz çok mutlu olurum teşekkür ederim

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Merhabalar @akreponline , Öncelikle önemli bir noktayı netleştirmenizi rica edeceğim. Anladığım kadarıyla şu an için Almanya'ya ziyaretçi vizesi ile geldiniz ve herhangi bir çalışma izniniz yok. Başka bir ülkeden geldiğinizi belirtmişsiniz, bu ülkenin vatandaşı mısınız? Yoksa T.C. vatandaşı mısınız? Eğer T.C. vatandaşıysanız (kalan cümleleri bu varsayımla cevaplayacağım) nitelikli çalışan vizesine başvurmak için denklik vb. koşulları yerine getirmeniz gerekir. Mezuniyetinizin olduğu çocuk gelişimi bölümü ve kozmetik alanı birbiriyle alakalı bölümler olmadığı için normal şartlarda bu alan üzerinden nitelikli çalışan vizesi almanız mümkün değil. Kozmetik alanında eğitim sertifikası olarak bahsettiğiniz eğitimin niteliği nedir? (Ör: Ausbildung, 2 yıl ve üzeri bir mesleki eğitim programı, yüksekokul vb.) Bunu sormamın sebebi her sertifikanın mesleki yeterlilik/denklik alabilmeniz için yeterli olmaması. Fakat kozmetik alanında bahsettiğiniz eğitim sertifikaları Almanya'da bu işi yapabilmeniz için yeterli altyapıyı oluşturuyorsa bunun üzerinden nitelikli çalışan vizesine başvurmak mümkün olabilir. Sertifikanızın Almanya'daki iş piyasasında geçerliliğini kontrol etmeniz için denklik danışmanlık merkezleri ile iletişime geçmenizi öneririm. Netzwerks IQ’nün danışma merkezlerinden denklik süreci hakkında tavsiye alabilirsiniz. Buradaki personel denklik alma sürecinin tüm adımlarında size yardımcı olacaktır. netzwerk-iq.de adresine girip sol üstteki turkuaz menü ibaresine tıklarsanız, karşınıza eyaletler çıkacaktır. Bu listeden yaşadığınız eyaleti seçerek yakınlarınızdaki bir danışma merkezinin nerede olduğunu öğrenebilirsiniz. "Almanya'da Çalışmak ve Yaşamak" yardım hattından da telefon veya e-posta yoluyla da tavsiye alabilirsiniz. Bu yardım hattını da yurtdışından da arayabilirsiniz. Almanca ve İngilizce danışmanlık veren personele +49 30 1815 1111 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Danışma ücretsizdir, ancak aramak için normal telefon ücreti ödemeniz gerekir. Ayrıca yardım hattı iletişim formunu kullanarak da onlarla iletişime geçebilirsiniz. (https://www.bamf.de/DE/Service/Kontakt/kontakt-direkt-formular-node.htm…) Son olarak TBB'nin denklik danışmanlık merkezinden Türkçe dilinde destek alabilirsiniz. Bu hizmet ücretsizdir: Kendilerine diploma@tbb-berlin.de adresi üzerinden e-mail gönderebilir veya Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri Almanya saati ile 10:00 - 12:00, 13:00 - 15:00 ve cuma saat 13:00 - 15:00 arası +49 (0) 30 23 62 33 25 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Websitesi: https://berlin.netzwerk-iq.de/das-netzwerk/tbb-ev
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu