İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
Safepoint

İşten çıkarıldım.

Merhabalar deneme sürecimin sonunda işten çıkarıldım. Mühendis olmama rağmen şirket bir çok işte beni çalıştırdı ve kendi işimin dışında işler yaptım. Nitelikli göc yasasıyla geldim fakat vizede şirket ismi yazmaktadır. Sorun bu şekilde ben yeni bir iş buldum ülkeden ayrılmadan iş değişikliği yapabilir miyim. Yeni iş niteliklerime uygun bir iş olacak, eski is yeri benim vizemi iptal edebilir mi ? Lütfen yardımcı olun mağdur durumdayım. 

3 Yorumlar

Yanıtla (3)

Profile Picture
Su__Parlak_Moderator

Merhabalar,

Sorunuz için teşekkürler. Öncelikle geçmiş olsun. Eğer işvereniniz sizi iş sözleşmesinde yer alan iş tanımı dışında çalışmaya zorladıysa bu konuda Faire Integration adlı kurumdan bir an önce danışmanlık almanızı öneririm: https://www.faire-integration.de/tr/topic/5.welcome.html

Sağladıkları hizmet ücretsiz ve güvenilirdir. Ayrıca sizi iş hukuku alanında çalışan bir avukata yönlendirebilir ve oturum izni değişikliği süreci hakkında bire bir durumunuza özel bir şekilde bilgilendirebilirler. 

Genel bilgi olarak, işinizi kaybettiğinizde Yabancılar Dairesi size yeni bir iş bulmanız için belirli bir süre tanır. Bu süre sahip olduğunuz oturum izni türüne göre değişir. Birçok çalışma izni türü için bu süre 3 aydır. Eğer bu süre zarfında oturum izni başlığınızın koşullarına uyan yeni bir iş bulamazsanız oturum izniniz geçerliliğini yitirir. Böyle bir durumda Fırsat Kartı seçeneğini değerlendirebilirsiniz:

https://handbookgermany.de/tr/opportunity-card

Koşulları ayrıntılı bir şekilde yazımızda mevcut.

Umarım bu yönlendirme faydalı olur.

İyi günler dilerim.

Yanıtla
Safepoint

Cevabiniu için teşekkür ederim. Yeni iş yerim hemen başlamalı istiyor yabancılar dairesinden randevu alamıyorum ama işi kaybetmek istemiyorum bununla ilgili ne yapabilirim.

İş veren beni çalışıyor gösterebilir mi? Hemen başlamanın bir yolu var mı ? Şimdiden teşekkür ederim. 

Yanıtla
Profile Picture
Eren__(support)

Tekrardan merhabalar,

Oturum izninizde çalışacağınız şirket belirtilmişken siz başka bir şirkette çalışırsanız izinsiz çalışmış duruma düşmeniz mümkündür.Bu konuda işvereninizin de desteğini alarak yabancılar dairesinden bir yanıt almayı zorlamanızı öneririm.

Evrakınız yokken çalışmaya başlamanız yönünde bir tavsiye vermemiz hiçbir şekilde söz konusu değildir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu