Kalıcı oturum
Merhabalar 31.01.2020 tarihinde almanyaya geldim 1 yıl kampta kaldım tanınmış bir mülteciyim 25.04.24 de ilk 3 yıllık oturum iznim bitti şimdi 3 yıllık yeni oturma iznim geldi sınırsız oturum iznine başvurabilir miyim ? 3 yıldır çalışıyorum b1 kurs ve Integration sertifikam var.
Şimdiden teşekkürler
3 Yorumlar
Yanıtla (3)
Merhaba @Erko...
Eğer (iltica süreciniz de dahil olmak üzere) Almanya'ya geldikten üç yıl sonrasında başvuru yapacaksanız C1 seviyesinde Almanca bilmeniz gerekir. Diğer durumlarda 5 yılı doldurduktan sonra A2 seviyesinde Almanca sertifikası ile de başvuru yapabilirsiniz.
Bunun yanında Jobcenter veya Sosyal Yardım Dairesi'nden az veya hiç destek almamış olmalısınız ve kendi gelirinizle masraflarınızı karşılayabilmelisiniz.
Sağlık sigortanızın olması, oryantasyon kursunu tamamlamanız ve adli sicil kaydınızın temiz olması gereklidir. Koruma statünüzün geçerli olması da önemlidir ki BAMF hakkınızı iptal etmesin.
Ayrıntılı bilgilere şu sayfamızdan ulaşabilirsiniz:
https://handbookgermany.de/tr/permanent-residence
Umarım yardımcı olabilmişimdir!
Cevap için teşekkürler, 5 yılın dolması mı gerekiyor yoksa 5 yıl oturuma mı sahip olmam gerekiyor öyleyse 31.01.25 e kadar beklemem gerekiyor
Merhabalar,
Yukarıda da belirttiğim üzere hesaplamaya iltica süreciniz de dahil edilir. Ancak bu konuda BAMF ve Yabancılar Dairesi yetkililerin takdir yetkisine sahip olduğunu unutmamak gerekir.
İyi günler dilerim.