İçeriğe geç
casper5
Güncellendi:
Vize & Oturum

Kalici oturum

Merhaba ben 7 aydir aile birlesimi ile Almanyadayim, 3 aydir calisiyorum. 3 senelik oturum verdiler fakat ben b1 ve entegrasyonu 1 sene icinde tamamlarsam daha erken suresiz oturuma basvurabiliyor muyum? Ev almak icin kredi cekmek istiyoruz ama oturumum sureli oldugu icin kredi cikmiyor. Istedikleri her kosulu daha once saglarsam daha erken basvurma sansim var midir? ( duzenli is, b1 almanca, entegrasyon)

3 Yorumlar

Yanıtla (3)

Profile Picture
Eren (support)

Merhabalar,

Öncelikle kullanıcı adınızı gerçek isminizle örtüşmeyen bir takma ad ile değiştirmenizi rica edeceğim.

Süresiz oturum için dil belgesi önemli olsa da esas belirleyici olan kalış süreniz ve bu sürede ödediğiniz sigorta primlerinizdir. Eğer nitelikli çalışan statüsünde veya Mavi Kart sahibi değilseniz süresiz oturuma hak kazanmak için 60 ay (5 yıl) kapsamında sigorta primi ödemiş olmanız gerekecektir. 

Eğer eşiniz nitelikli çalışan olarak süresiz oturum izni sahibiyse (İkamet Yasası §18 c uyarınca), üç yıl sonra süresiz oturum izni için başvurabilirsiniz. Bunun için yaşam giderlerini güvence altına almış olmak ve haftada en az 20 saat çalışmak gibi ek koşullar da söz konusudur.

Bunun dışında süresiz oturum izni olan biriyle evliyseniz süresiz oturum izni alabilirsiniz. Bunun ön koşulu, geçiminizin Jobcenter veya Sosyal Yardım Dairesi yardımı olmadan güvence altına alınmış olmasıdır. 

Durumunuzun ayrıntılarını bilmediğim için size tavsiyem bu konu ile ilgili sayfamızı incelemeniz ve sizin durumunuza denk gelen bilgileri kontrol etmenizdir:

https://handbookgermany.de/tr/permanent-residence-migrants

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

casper5

Yanitiniz icin tesekkur ederim. Eşim Alman işi maaşi vs yeterli. Sosyal yardim hic almadik. Benim amacim 3 sene dolmadan suresiz oturum alabilmek cunku ev almak icin kredi cekmek istiyoruz. Illa 3 sene kartin suresi bitene kadar bekleyin mi diyorlar yoksa siz tum kosullari sagliyorsunuz (b1, entegrasyon, iş) sure dolmadan da suresiz oturuma basvurabilirsiniz derler mi.

Profile Picture
Eren (support)

Tekrardan merhabalar,

Eşiniz Alman vatandaşı ise cevap biraz farklı olacak. 

Eğer bir Alman vatandaşı ile evliyseniz, 3 yıllık oturum izniyle Almanya’da yaşadıktan sonra süresiz oturum izni için başvuruda bulunabilirsiniz. Ayrıca B1 seviyesinde Almanca konuşmalı ve Alman vatandaşı olan bu kişiyle yaşamaya devam edeceğinizi kanıtlamalısınız. Bunun dışında geçiminizi (çocuk ve ebeveyn parası hariç) devlet yardımı olmadan sağlayabildiğinizi kanıtlamanız gerekecektir. 

Ancak alt sınır olan bu 3 yıllık sürenin öne alınması mümkün değildir.

İyi günler dilerim!

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu