İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
safii

Kiralık ev

Merhaba 19.aralik 2022 de iltica ettim 22 aydır çalışıyorum eşimle birlikte iltica ettikle red geldi ittiraz etti avukat şu an bir sorunla karşı karşıyayim ben ev buldum kiralamak için 600 Euro kirası ama Landratsamts pasaportunuz yok o yüzden onay vermiyoruz dedi ben konsolosluğa gittim hakkında yaklanma kararı var bu yüzden vermediler pasaport ama eşiminki çıkardım ve banka verdiğini fair yazı istedim Onuda vermediler ne yapacağımı bilmiyorum şu an 

2 Yorumlar

Yanıtla (2)

Profile Picture
Su__Parlak_Moderator

Merhabalar,

Sorunuz için teşekkürler. Bu konu ile ilgili olarak @LIFE__Initiative size bu gönderinin altında yorum olarak yanıt verecektir.

İyi günler dilerim

Yanıtla
Profile Picture
LIFE__Initiative

Merhaba @safii ,
Zor durumda olduğunuzu duyduğuma çok üzüldüm. Buradaki bilgiler size bir yön gösterebilir, ancak durumunuzu tam olarak bilmediğimiz ve hukuki danışmanlık veremediğimiz için kesin bir cevap veremiyoruz.
Çalışıyor olmanız ve kiralık bir ev bulmanız gerçekten çok güzel! Ancak pasaport belgesi olmayan bir sığınmacı olarak, bu belgeleri alamadığınızı yabancılar dairesine kanıtlamanız gerekiyor. Pasaport belgesi almaya çalıştığınızı nasıl kanıtlayabileceğinizi şu adreste okuyabilirsiniz: https://life-initiative.org/hgt-duldung-fur-menschen-mit-ungeklarter-identitat-12-2024-tr/
Eğer menşe ülkenizdeki yetkililerden pasaport verilmeyeceğine dair bir belge alabilirseniz, bunu Almanca veya İngilizceye çevirtip yabancılar dairesine sunabilirsiniz. Ancak menşe ülkenizle iletişime geçmek sizin için tehlikeli olabilir veya iltica başvurunuzu riske atabilir. Bu durumda, herhangi bir adım atmadan önce mutlaka bir avukat veya iltica danışma merkezinden destek almanızı öneririz (aşağıdaki bağlantılara bakabilirsiniz).
Mülteci kampından çıkıp çıkamayacağınıza ilişkin karar birçok faktöre bağlıdır ve yabancılar dairesinin bireysel kararına göre değişir. Bu nedenle kesin bir cevap veremiyoruz. Sığınmacıların genellikle en fazla 24 ay boyunca mülteci barınma yerinde kalma zorunluluğu olabilir. Daha erken çıkış izni alma şansınız, genellikle bir işiniz varsa ve kira bedelini kendi gelirinizle karşılayabiliyorsanız daha yüksektir. Daha fazla bilgi için mutlaka bir göç danışma merkezi ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.
Bundan sonra yapabilecekleriniz:

Umarım bu bilgiler sizin için faydalı olur. Başka sorularınız olursa lütfen bana bildirmekten çekinmeyin.
Saygılarımla,
Franziska

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu