İçeriğe geç
teknomass
Güncellendi:
İş Arama & Denklik

Kısmi denklik

Merhabalar ben kuaförüm ve elimde kısmi denkliğim mevcut vize başvurusunda bulunacağım iş sözleşmemdeki maaşım Blue Card standartında. Acaba Blue Card a başvurabilir miyim diye merak ediyorum. Cevabız için şimdiden teşekkür ederim 

5 Yorumlar

Yanıtla (5)

Profile Picture
Eren (support)

Merhaba @teknomass  

Mavi Kart başvurusu için maaş sınırı kadar almış olduğunuz mesleki eğitimin nasıl belgelendiği de önemlidir. Mesleki eğitim kapsamında Mavi Kart başvurusu yapmak için yasada bazı sınırlamalar getirilmiştir: Eğe bir üniversite diplomanız yoksa, AB Mavi Kart almak için en az üç yıl süren üçüncü düzeyde bir yeterlilik eğitimi aldığınızı göstermeniz gerekmektedir. Almanya'da bu yeterlilik, Uluslararası Eğitim Sınıflandırması (ISCED 2011) düzey 6 veya Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi düzey 6 ile en azından eşdeğer olmalıdır.

Elinizdeki kısmi denkliğin anladığım kadarıyla bu koşulu karşılamıyor. Ancak nitelikli çalışma vizesi ile Almanya'ya gelip, denkliğinizi tamamladıktan sonra Mavi Kart'a başvurmanız da hala söz konusu olabilecektir.

Nitelikli çalışan vizesi ile ilgili bilgilere ise şu sayfamızdan erişebilirsiniz:

https://handbookgermany.de/tr/visa-skilled-workers

umarım yardımcı olabilmişimdir!

teknomass

Ben 3 yıllık çıraklık eğitim merkezinden mezun oldum. Denkliğimide Bayern hwk dan aldım. 

teknomass

Ben 3 yıllık çıraklık eğitim merkezinden mezun oldum. Denkliğimide Bayern hwk dan aldım. 

teknomass

Profile Picture
Eren (support)

Tekrardan merhabalar,

Yaptığım araştırma sonucunda kısmi denklik kapsamında yapılan Mavi Kart başvuruları konusunda ilgili mercilerin (konsolosluk veya yabancılar dairesi) bir takdir yetkisi olduğunu gördüm.

Daha önce de dediğim gibi, nitelikli çalışan vizesine başvurup Almanya'ya geldikten sonra (gerekirse denklik sürecini tamamladıktan sonra) oturum için doğrudan Mavi Kart'a başvurma şansınız da bulunmaktadır. Ancak ilgili makamlar başvuran kişilerin talebi ile bağlı olmadıkları için (ve ben de aldığınız mesleki eğitimin Mavi Kart prosedürlerini karşılayıp karşılamadığını bilmediğim için) size başvurunuz karşılığında doğrudan Mavi Kart verileceğine dair bir güvence sunamıyorum. 

İyi günler dilerim!

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu