İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
kdkdkfmgmgk

Kısmi denklik

Merhabalar 

Elektrik elektronik bölümünden lise mezunuyum 7 yıllık tecrübem var 25 yaşındayım ihk fosadan kısmi denklik aldım ve yakında iş mülakatım olucak işverenimle ingilizce anlaşacağız. Eğer işverenim ingilizce anlaşıcağımızı iş mektubunda belirtirse almanca olmadan 81 a ön onay ile ingilizce anlaşarak gelebiliyormuyum çünkü almancam yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim

3 Yorumlar

Yanıtla (3)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhaba @kdkdkfmgmgk  

Anladığım kadarı ile 81a süreci üzerinden nitelikli .alışan vizesi veya Mavi Kart için ön onay alacaksınız. Bu iki seçenekte de, eğer sözleşmenizden Almanca bilmeden de söz konusu işi gerçekleştirebileceğiniz anlaşılıyorsa kural olarak sizden Almanca belgesi istenmez. Ancak kurumların bu noktada bir takdir yetkisine sahip olduğunu unutmamak gerekir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Yanıtla
kdkdkfmgmgk

Yanıtınız için çok teşekkür ederim yani ben kısmi denkliğim olduğu halde işverenimle anlaşmam durumunda almanca bilgisi olmadan 81a ön onay vizesi ile almanyaya gidebiliyorum doğrumudur?

Ek olarak eğer gidebiliyorsam 81 a başvurusuna sadece kısmi denkliğimi ve diğer gerekli evrakları koymam yeterlimi yani kısmi denklik tamamlama programını almanyaya gittikten sonra tamamlayabiliyormuyum?

Çünkü şuanda işverenimle başvuru sürecindeyiz benim 81 a ya kısmi denklikle başvurup başvuramayacağımı bilmek istiyor yardımcı olursanız çok sevinirim

İyi çalışmalar dilerim

Yanıtla
Profile Picture
Eren__(support)

Merhaba @kdkdkfmgmgk  

Kısmi denklikle nitelikli çalışma vizesi almanız mümkündür. Ancak buradaki süreç, kısmi denkliğin tanınıp tanınmayacağı, sizden ek eğitim mi yoksa belirli bir süre çalışma koşulu mu isteneceği tümüyle yabancılar dairesi ve çalışma ajansı arasındaki yazışmalar üzerinden belirlenecektir. Yani şu durumda genel bir tavsiyede bulunmak mümkün değildir.

Ancak Almanya'nın Denklik Portalı'nın danışmanları size bu konuda daha nokta atışı bilgiler verebilirler. Kuruma şuradan ulaşabilirsiniz:

https://www.anerkennung-in-deutschland.de/html/tr/danisma-hatti.php

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu