Mavi Kart
Merhaba,
Ben 15.12.2023 tarihinde bir şirkette İnşaat mühendisi olarak mavi kart vizesiyle geldim. Fakat sonrasında şirketle anlaşamadık sonrasında yine mavi kart limitlerinden yüksek başka bir şirkette inşaat mühendisi olarak iş buldum ve auslanderbehördeye bu iş değişikliğini bildirdim. Bana randevu verildi ve işe başlayabilirsiniz ama eğer olurda bir sorun varsa iş değişikliğiniz askıya alınır dendi. Aradan 7 ay geçmesine rağmen herhangi bir geri dönüş almadım. Ve ben 7 aydır yeni bulduğum şirkette çalışıyorum. Vizemin bitmesine 2 ay kaldı ve bu yüzden oturuma başvurdum. Ama benden şuan iş değişikliği belgesini istiyorlar ve ben bana verilmediğini belirtmeme rağmen yinede gerekli diyorlar ne yapmam gerekiyor bilgi verebilir misiniz ? Teşekkürler
Yanıtla (3)
Merhaba @bauingenieurrr
Mavi Kart ile ilgili yeni düzenlemeye göre, ilk bir yıl içerisinde gerçekleşen iş değişikliği konusunda yabancılar dairesinden izin alma ihtiyacı kalkmıştır. Ancak, izne ihtiyacınız olmamasına rağmen, işe başladıktan sonraki ilk on iki ay içinde iş değişikliğini sorumlu Yabancılar Dairesine bildirmeniz gerekmektedir. Ve bu inceleme esnasında yeni işi askıya almak için 30 günü vardır. Bu 30 gün içerisinde yabancılar dairesi bir şey yapmadıysa süreç tamamlanmış sayılır.
Sorunuzdan tam olarak anlayamadığım şey sizden istenen belgenin niteliği. Yabancılar dairesi sizinle ilgili tüm işlemlerin arşivine sahiptir Eğer bu belge kendilerinin vermesi gereken bir belge ise bunu şu an sizden mi istemektedirler? Yahut bu belge işverenden alınması gereken bir belge midir? Bu belgenin orijinal ismini yazabilirseniz çalışma arkadaşlarıma danışıp size döneceğim.
İyi günler dilerim!
Normalde vizemdeki ek kağıtta ilk şirketimin adı yazıyor. Fiktionsbescheinigung istiyorlar yeni şirketimin adı yazılı olan. Ben iş değişikliğine başvurduktan sonra ikametgahımı değiştirdim dolayısıyla yabancılar polisimde değişti. Şuanda çalıştığım şirkette herşeyim yasal ama bu fiktionsbescheinigung kağıdını önceki yabancılar polisi bana vermediği için oturum alırken sorun çıkacak mı aslında bunu merak ediyorum çünkü şuan mail olarak benden istendi durumu anlattım ama endişelerim devam ediyor
Tekraradan merhabalar,
Esasen herhangi bir anda bağlı olduğunuz bir yabancılar dairesi şubesi, oturum durumunuz ile ilgili tüm sorunlardan sorumludur. Size bir önceki yabancılar dairesi tarafından neden Fiktionsbescheinigung verilmediğini (varsa ilgili yazışmaları da ekleyerek) belirtirseniz sorun yaşamayacağınızı tahmin ediyorum.
İyi günler dilerim!