İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
Ata
Güncellendi:

Mavi Kart

Merhaba,

Şu anda bir firma ile İş için görüşüyorum ve Sözleşme imzaladıktan sonra Mavi Kart başvurusu yapmak istiyorum.

*IT alanında, süresiz ve 65.000 Euro/Yıl/Brüt bir sözleşme olacak. ( Sağlık alanında hizmet veren bir firma).

a) 4 yıllık Ziraat Mühendisliği Fakültesi mezunuyum.

b) 20 yıllık IT ( Bilgi teknolojileri ) tecrübem var.

c) Common Europen Framework (CEF) -BULATS tarafından alınmış B2 Dil sertifikam var. Üzerinde alındığı tarih yazmıyor ama 2006 da aldım.

1. Mavi Karta başvurabilirmiyim ?

2. Dil sertifikam hala gecerli mi ?

3. Konsolosluktan Vize başvurusu yaparken Hangi tip Vizeye başvurmalıyım ?

4. Başkaca tavsiyeniz olacak mı ?

Teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim

3 Yorumlar

Yanıtla (3)

Profile Picture
My__Community_Managerin
Merhaba @Ata , bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz. Öncelikle, Mavi Kart almaya hak kazanmak için aşağıdaki 3 şartın tamamını karşılamanız gerekir: belirli bir maaş miktarı (teklif eşleşiyor gibi görünüyor), denkliği alınmış bir diploma ve çalışmalarınıza uygun bir pozisyon. Web sitemizde gereksinimler hakkında Türkçe olarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz: https://handbookgermany.de/tr/eu-blue-card Üniversitenizin ve bitirdiğiniz derecenin halihazırda kabul edilip edilmediğini anabin veri tabanından kontrol edebilirsiniz: https://anabin.kmk.org/no_cache/filter/institutionen.html Üniversiteniz H+ ve diplomanız “Entspricht” göstermelidir. Nitelikli çalışanlar için yeni bir yasa çıkacağını ve bunun büyük olasılıkla Kasım ayının ortasında yürürlüğe gireceğini lütfen unutmayın. Yeni düzenlemelerle, birkaç yıllık BT deneyimi olan biri de Mavi Kart alabilir. . 2.Dil sertifikanızla ilgili olarak: Maalesef elçiliğin bunu kabul edip etmeyeceğini söyleyemem. Gelecekteki işvereninizden, sizin pozisyonunuzda başlangıç için Almanca dil becerisine ihtiyaç olmadığını doğrulayan bir belge vermesini isteyebilirsiniz. 3.Mavi Kart için iDATA adlı dış kuruluş aracılığıyla randevu almanız gerekecektir: https://ulusalrandevu.idata.com.tr/tr Son olarak, randevu verilmesi biraz zaman alabilir. Tüm belgelerin önceden hazırlanması tavsiye edilir, örneğin bazı belgelerin Apostil veya çeviri gerektirmesi durumunda. Anlaşılmayan bir şey olursa, başka sorularınız varsa veya derecenizi bulmak için desteğe ihtiyacınız varsa lütfen bana bildirin.
Yanıtla
Ata
Merhaba, cevabınızdan şu anda 20 yıllık IT tecrubemin Mavi Kart buşvurusu için yeterli olmadığını ve başvuramayacağımı anliyorum. Mevcut Dıplomam Unıveriste listesine baktığımda kabul olmadığını görüyorum. 1. Dıploma şartı yerine getirlmediği için Mavi Karta başvuramıyorum. 20 Yıllık IT tecrubeside ancak yeni kanun Kasımın ortasında gececeği için de henuz kabul olmuyor ve ben ancak Kasımdan sonra başvurma hakkına ( 21 ay sonra ) başvurabiliceğim. Doğru muyum ? 2 . Bu Durumda 20 yıllık IT olarak, IT işi için, yıllık 65.000 brut/Euro ve süresiz iş sözleşmesi ile hangi Tip vize ve Almanyada Yabacılar şubesinden haki başlık ile çalışma iznine başvuru yapmam gerekiyor ? İyi Çalışmalar dilerim.
Yanıtla
Profile Picture
My__Community_Managerin
Merhaba @Ata , Cevabınız için teşekkür ederim. Üniversitenizin nasıl listelendiğini sorabilir miyim (H-; H+/- veya H+)? 1. Ne yazık ki doğru. Diplomanız kabul edilmemişse, mevcut yasaya göre mavi kart alma olasılığınız daha düşüktür. Şu anda 3 şartı da (maaş, kabul edilmiş bir diploma ve çalışmaya eşdeğer bir pozisyon) karşılamanız gerekiyor. Nitelikli çalışanlar için yeni düzenlemenin Kasım 2023 ortalarında yapılması planlanmaktadır. Ancak, hükümetin nihai onayının hala beklemede olduğunu lütfen unutmayın. 2. Bu alanda birkaç yıllık çalışma deneyimine sahip bir IT uzmanı için başvuruda bulunma imkanı vardır. Bu vizeye başvurabilmek için son 7 yıl içinde en az 3 yıl çalışmış olmanız gerekmektedir. Alman büyükelçiliğinin kontrol listesinde, sunmanız gereken ek gerekli belgeleri bulabilirsiniz: https://tuerkei.diplo.de/tr-de/service/05-VisaEinreise/-/2628104 Daha fazla sorunuz varsa lütfen benimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu