İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
Cecey

Mavi kart

Merhaba

Benim iki sorum olacak

1.2024 haziran ayinda 11f mavi kart basvurusunda bulundum.2024 Kasim ayinda evrak verme radevum vardi.Mavi kart vizemde 5 subat 2025 de geldi.Almanyaya 12 mart ta geldim ve 20 martta ise basladim. Yabancilar dairesinde randevum 6 mayisda.isverenimle 3800 eu brut maas uzerinden anlasmistik.2025 yilinda bu sanirim 4030 eu olmus.isverenimde zam yapamam dedi. Bu durum mavi kart almama engel olurmu.

2. Eşim Alman vatandasi ve calisiyor. Bende burada olduguma gore Almanyada Alie birlesimi yapabiliyormuyum.

3 Yorumlar

Yanıtla (3)

Cecey

Ekleme pasaporttaki vizede 18b yaziyor

Yanıtla
Profile Picture
Eren__(support)

Merhaba @Cecey  

Mavi Kart başvuruları kimi zaman kişiye talepten bağımsız olarak Nitelikli Çalışan Vizesi verilmesi ile sonuçlanabilmektedir. Sizde de durum bu şekilde ilerlemiş görünüyor, zira pasaportunuzdaki 18b vizesi Mavi Kart'a değil, nitelikli çalışan vizesine tekabül etmektedir.

Eğer vizenizi Mavi Kart üzerinden almış olsaydınız, yabancılar dairesine yapacağınız oturum izni başvurusunda arada değişen koşulların göz ardı edilmesi (memurların takdiri doğrultusunda) söz konusu olabilecekti. Ancak anladığım kadarıyla siz mevcut randevunuzda Mavi Kart talep ederseniz bu başvurunuz şu anki koşullar üzerinden değerlendirilecektir ve size Nitelikli Çalışan Vizesi verilmesi olasıdır. Ancak dediğim gibi, durum ilgili memurların takdir yetkisine bağlıdır.

Bunun dışında, eşiniz Almanya'da yaşıyorsa ve siz de ulusal vize ile Almanya'da bulunuyorsanız aile birleşimi başvurusu yapmanızın önünde bir engel yoktur. Bu durum size dilediğiniz işte çalışma hakkı verecektir. Ancak oturum koşullarınız evliliğinize bağlı olacaktır. Her iki durumda da (nitelikli çalışan ya da bir Alman vatandaşının eşi olma durumları), bağımsız süresiz oturuma başvurma hakkınız 3 yıl sonra gündeme gelecektir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Yanıtla
Cecey

Ben aile birleşimi ile oturum almayi planlıyorum. Bunun icin önce nitelikli çalışan oturumu aldiktan sonra mi aile birlesimine basvurmaliyim, yoksa suan 18b vizem ile mi basvuru yapmaliyim

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu