Mavi Kart Başvurusu
Merhaba,
Üç ay önce mavi kart ile Almanya Brandenburg eyaletine geldim.1 Haziran dan beri çalışıyorum.
4 Temmuz da yapmış olduğum mavi kart başvurusunda 5/6 haftada vereceklerini söylediler ama 2,5 ay olmasına rağmen dönüş olmadı iki kere mail attım onada dönen yok bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim.Yardımcı olursanız çok memnun olurum .
İyi çalışmalar.
5 Yorumlar
Yanıtla (5)
Merhabalar,
Öncelikle kullanıcı adınızı gerçek isminizle örtüşmeyen bir mahlas ile değiştirmenizi rica edeceğim.
Brandenburg eyaletinin idari kuruluşlarıyla ilgili merkezi web sitesi üzerinden taradığımda Mavi Kart'ın hazırlanma süresinin altı ila sekiz hafta olarak belirlendiğini görüyorum:
https://service.brandenburg.de/service/de/verwaltungsleistungen/leistun…
Brandenburg an der Havel'e (eyaletin merkez şehri) bağlı yabancılar dairesinde ise Mavi Kart'ı başvurudan sonraki altı ila sekiz haftalık bir sürenin sonunda gidip daireden teslim almanız gerektiği belirtilmektedir:
https://service.stadt-brandenburg.de/dienstleistungen/-/egov-bis-detail…
Öncelike kartın teslime hazır olduğuna dair bir mektup ya da mail alıp almadığınızdan emin olmanızı tavsiye ederim. bunun dışında, uygulamada bazı eyaletlerde bu tür durumlarda gecikmeler olabilmektedir. Dilerseniz bir süre daha bekleyebilir, dilerseniz bulunduğunuz idari birimin yabancılar dairesine doğrudan yazabilirsiniz. Ayrıca bir idari birim yasal olarak zorunlu olduğu bir işlemi 3 ay içerisinde yerine getirmezse bununla ilgili dava açma hakkınız da doğmaktadır. Dilerseniz zamanı gelince bu hakkınızı da hatırlatabilirsiniz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir!
Öncelikle bana ayırdığınız zaman için teşekkürler.
Mail yada posta almadım, attığım maillere dönüşte olmadı bu durumda ilgili yer telefon ile aranabilirmi .
Kolayllıklar
Tekrardan merhabalari,
Elbette ki ilgili kurumu telefonla arayabilir, ya da size yakın bir yerde ise doğrudan gidip danışmadan bilgi almayı deneyebilirsiniz.
İyi günler dilerim!
Eren Bey,
Benim almancam onlarında ingilizceliri olmadığından günler sonra telefonu açtılar ve anlaşamadık. Bugün kartımın durumunu sormak için kendim gittim kapıdaki arkadaşta terminsiz almayacaklarını kovmaktan beter bir tavırla belirtti. Maillerime dönüş hala yok ben atmaya devam ediyorum.Fakat bir yerde yanlışmı yapıyorum kimseye ulaşamıyor ve konu hakkında bilgi alamıyorum.Ne yapmam lazım bilemedim. Potsdam mittelmarkta bağlıyım .
Merhabalar,
Eğer elinizde başvuru evraklarının teslim edildiğine veya kurum tarafından değerlendirmeye alındığına dair tarihli bir belge varsa ve bu tarihi takip eden 3 ay içerisinde bir yanıt almadıysanız dava açma hakkınız bulunmaktadır. "Untätigkeitsklage" adlandırılan bu dava sıklıkla başvurulan bir yoldur ve (davayı kazanma durumunuzda masrafları ilgili idari birim ödeyeceği için) size maddi bir yük yaratmaması da ihtimal dahilindedir. Bu konuda bir avukat ile görüşmeyi düşünebilirsiniz.
İyi günler dilerim!