Mavi kart is degisikligi
Merhaba, mavi kartla 17 aydir bir is yerinde calismaktayim. Yeni bir ise gecmek istiyorum. Bana verilen ek belgede "Beschäftigung als (ünvan)bei (șirket ismi) erlaubt.Ab 12 Monaten Beschäftigung mit Blauer Karte EU ist jede qualifizierte Beschäftigung im Rahmen einer Blauen Karte-EU erlaubt.Arbeitgeberwechsel vor Ablauf des vorgenannten Zeitpunktes sind unverzüglich anzuzeigen. Selbständige Tätigkeit(en) nicht erlaubt." yazmakta. 12 ayi doldurdugum icin burda yazan sirket isminin bir baglayiciligi artik bulunmamakta degil mi? Arastirdigimda bu ek belgenin tekrar duzenmenmesi gerekebilir gibi yorumlar okudum. Ozetle maas ve unvan sartlarini sagladigim bir ise girebilir, hemen calismaya baslayabilir ve bunu yabancilar subeden izin almadan yapabilirim degil mi?
Merhaba @zetru
Kural olarak ilk 12 aylık süreyi doldurduğunuzda Mavi Kart koşulları ı karşılayan başka işlerde bir izin veya bildirim yükümlülüğüne tabi olmadan çalışabilirsiniz. Ancak yine de Almanya'daki bürokrasişnin sürprizlerinden veya ilgili yabancılar dairesinin olası bir takdir yetkisinin yaratabileceği sorunlardan kaçınmak istiyorsanız, yeni başlayacağınız işe ilişkin evrakları daireye iletip kendilerini bilgilendirebilirsiniz.
Mavi Kart ile ilgili diğer ayrıntılı bilgilere şu sayfamızdan erişebilirsiniz:
https://handbookgermany.de/tr/eu-blue-card
Umarım yardımcı olabilmişimdir!