Ana sayfaya geri dön
mavi kart iş değişikliği
merhaba 21 aydır almanyada mavi kart ile çalışmaktayım pazartesi sınırsız otorom başvursu yapacağım ancak 01.01.2026 itibari ile yeni bir iş verenle yola devam etmek istiyorum ancak 2026 mavi kart maaşı ne kadar olur bilemiyorum ve benim anlaştığım iş yeri 2025 yılı mavi kart maaşını karşılıyor bu bir sorun olur mu şuan ki işyermden istifa etmedim maaş konuusndan emin olmadığım için istifamı vermekte treddütler yaşıyorum. bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim
1 Yorumlar
Merhaba,
Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkürler. Süresiz oturum izni için gerekli tüm şartları sağlamış olmanız ve başvurunuzu yapmış olmanız harika!
Süresiz oturum başvurunuz devam ederken iş değişikliği planlıyor olmanızın endişe yaratması çok normal. Yasal danışmanlık veremeyiz, ancak deneyimlerimize dayanarak dikkat etmeniz gereken noktaları söyleyebilirim.
Eğer şu anda tüm şartları karşılıyorsanız, mevcut durumla başvurunuzu yapmanızda bir sakınca yok. Yabancılar dairelerinde işlem süreleri oldukça uzun olduğundan, süreç içinde sizden güncel belgeler (örneğin son maaş bordroları) isteyebilirler. O sırada yeni işinizde hâlâ deneme süresindeyseniz veya artık şartları karşılamıyorsanız, başvurunuz tüm kriterleri yeniden sağladığınız bir tarihe ertelenebilir.
Artı ve eksileri birlikte değerlendirmek için bulunduğunuz yerde bir danışma merkezine gidebilirsiniz. Size en yakın göç danışmanlığını bulmak için BAMF sitesine posta kodunuzu girmeniz yeterli: https://bamf-navi.bamf.de/en/Themen/Beratungsstellen/
Mutlaka bir yol bulunur; size en iyisini diliyorum. Başka sorunuz olursa memnuniyetle yardımcı olurum.