İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
İlburak

Mavi Kart ve Denklik

Merhabalar, 

Almanya'dan mühendis olarak iş teklifi aldım vizeyle ilgili araştırmalar yaptım ama bazı kısımlarda kafam karıştı. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

1- Üniversitem ve bölümüm ayrı ayrı Anabin'in sitesinde H+ olarak görünüyor. Mavi Kart'a başvurabilmek için diploma denkliğine ihtiyacım var mı? Yoksa diploma denkliği almadan siteden ilgili çıktıları alarak Mavi Kart başvurusunda bulunabilir miyim?

2- Eşimle ikametgah adreslerimiz farklı, (benim Antalya eşimin İstanbul) eşimle birlikte vize alabilmemiz için hangi şehirden başvuru yapmamız gerekiyor, bu başvuru sürecimizi etkiler mi?

Mavi Kart'ın avantajlarından yararlanmak için başvurmayı düşündük, daha kısa sürede sonuç alabileceğimiz başka bir vize türü varsa önerilerinize açığız.

Çok teşekkür ederiz, iyi günler.

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhaba @İlburak  

Eğer hem bölümünüz hem de okulunuz anabin veritabanında H+ ile işaretlenmişse bu denkliğe sahip olduğunuz anlamına gelir. Burada dikkat etmeniz gereken, okulunuzun H+ ile işaretli olduğu kısmın altında sayılan bölümler arasında sizin bölümünüzün de bulunmasıdır.  Bu durumda diploma denkliğiniz var sayılacaktır. Ancak bir de mesleki denklik süreci vardır. Belirli meslekler için belirli eyaletlerde diploma denkliği üzerine mesleki denklik için de belirli adımlar atılması gerekebilmektedir. Bunu aşağıdaki denklik portalından kontrol edebilirsiniz:

https://www.anerkennung-in-deutschland.de/html/tr/index.php

Vize başvuru sürecinin teknik ayrıntıları konusunda ise maalesef bir uzmanlığımız ve erişimimiz yoktur. Bu durumu aracı kuruluş veya konsolosluk ile konusşmanızı öneririm.

Bunu dışında vize süreçlerinin genellikle uzun sürdüğünü ve Mavi Kart'ın genel olarak en avantajlı oturum izni olduğunu belirtmek isterim.

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu