Merhaba
Ben kardeşim sayesinde depremzede vizesiyle geldim ama zaten evliydim hamileydim ve eşim Almanya’da yaşıyordu geldikten sonra aile birleşimiyle bana yaklaşık 2,5 yıl oturum verdiler eşim sayesindeydi yalnız eşim işsiz kaldı ve yardım için başvurduğumuzda benim azul olduğumu eşim bana baktığını söylediği için oturum izni aldığımı herhangi bir yardım alamayacağımı belirtiler eşim şuan işsiz bu nasıl düzeltilebilir ne yapabilirim
6 Yorumlar
Yanıtla (6)
Merhabalar,
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimle başlamak isterim. Hangi bölgede/şehirde yaşadığınızı öğrenebilir miyim? Sizi doğru kurumlara yönlendirebilmek için bunu soruyorum. Yanıtınızı bekliyorum.
Sevgiler,
Su
Thrungen eyaleti ertfurt Friedrichroda köyü Gotha ya bağlı
Yanıtınız için teşekkürler. Sizi bu konuyla ilgili ücretsiz hizmet veren göçmen danışmanlık merkezlerine yönlendireceğim. Durumunuza özel olarak bire bire danışmanlık vereceklerdir. İhtiyaç halinde çeviri desteklerinin olup olmadığını da sormanızı öneririm. Bu paylaştığım kurumda ücretsiz genel danışmanlık veren bir avukat da (Rechtsanwalt Henk) bulunuyor. Avukat Cuma günleri 10:00-13:00 arasında genel hukuki danışmanlık veriyor. Bunun için randevu almanız gerekiyor.
Sizin bulunduğunuz bölgedeye en yakın ücretsiz hizmet veren göçmen danışmanlık merkezinin iletişim bilgileri:
Adres:
Lamitié e.V. Multikulturelles Zentrum
Humboldtstr. 95
99867 Gotha
Telefon: 03621/29 340
E-mail: lamitie@gmx.de
Çok teşekkür ederim ilginize iletişi
Çok teşekkür ederim ilginize iletişi
Umarım bu yönlendirme yardımcı olur. Eğer kendilerinden yanıt alamazsanız veya başka bir sorunuz olursa bize tekrar ulaşmaktan çekinmeyin.
Bir de son olarak kullanıcı isminizi bir takma ad ile değiştirmenizi rica edeceğim. Kullanıcılarımızın veri güvenliğini korumak adına bunu önemsiyoruz.
Sevgiler,
Su