İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
ArfXT

Mülteciler için 18b

Merhabalar , 29 Mart 2023 tarihinden önce iltica ettim . İltica sürecim devam ediyor.Türk dili ve Edeniyatı  Lisans mezunuyum. Diplomamı ZAP’ta tanıttım. ‚Assistenz der Geschäftsführung‘ vasfında nitelikli bir iş buldum.3255€ Brütto ile vasfa uyacak şekilde Arbeitsvertrag aldım . B1 dil belgem ve İntegrasyon Sertifikası aldım. Bunlar ışığında Ausländerbehörde‘ye 18b Nitelikli işçi yasasında başvurdum. Bana şu şekilde bir E-Mail atmış ekliyorum ;

”Vorsorglich teile ich Ihnen mit, dass die Erteilung einer Aufenthaltserlaubnis nach § 18b AufenthG aufgrund der Sperrwirkung des § 10 Abs. 1 AufenthG ohnehin nicht in Betracht kommt.”

Bu durumda nasıl bir yol izleyeceğime karar veremedim . Bana nasıl bir yol izlememi tavsiye ederseniz 

Teşekkür eserim. 

4 Yorumlar

Yanıtla (4)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhabalar,

Size gelen mail, iltica sürecindeki bir kişinin başka bir statüden oturum izn almasını engelleyen yasa maddesine atıf yapmaktadır. Bu konudaki olası istisnaları size çalışma arkadaşımız @LIFE__Initiative yazacaktır. Kendilerini bu gönderiye etiketledim.

İyi günler dilerim!

Yanıtla
Profile Picture
LIFE__Initiative

Merhaba @ArfXT , ilginiz için teşekkür ederiz. Bu cevaplar genel niteliktedir, çünkü bire bir olarak tam durumunuzu bilmiyoruz ve yasal tavsiye verme yetkimiz yok. Öncelikle sığınma süreci sırasında ikamet durumunuzu değiştirip değiştiremeyeceğiniz sorusu kolay bir soru değil. Bizim bilgilerimize göre, 29 Mart 2023’ten sonra sığınma başvurusunda bulunan kişiler için “oturum izni başlığı değişikliği” (“Spurwechsel”) yapmak mümkün değildir. Bir oturum izni başlığı değişikliği (“Spurwechsel”) yapabilmek için sığınma başvurunuzu geri çekmeniz gerekir; bu da birçok belirsizliği beraberinde getirir. Bunun sizin için doğru yol olup olmadığını dikkatlice değerlendirmeniz gerekir. En iyisi, en kısa sürede bir göçmen danışma merkezi veya avukattan destek almaktır.
Sonraki adımlarınız neler olabilir?

Umarım bu bilgiler sizin için faydalı olur. Başka sorunuz olursa lütfen bana bildirin.
Saygılarımla,
Franziska

Yanıtla
ArfXT

Merhabalar , 29 Marttan 2023’ten önce  geldim ve 18b yasasının bütün şartlarını sağlıyorum. Şu an çalışma iznini bekliyorum. Asıl sormak istediğim nokta; ilticayı ne aşamada çekmem gerekiyor ya da Ausländerbehörde mi bana “ilticanı çek” diyecek . 

Yanıtla
Profile Picture
LIFE__Initiative

Merhaba @ArfXT  Tüm şartları karşılıyor olmanız çok iyi. İltica başvurusu geri çekmek beraberinde birçok belirsizlik getirir. Bu nedenle bir avukattan ya da göçmen danışma merkezinden destek almanı şiddetle tavsiye ediyoruz (ilk mesajımdaki bağlantılara bakabilirsiniz). Sizin tam durumunuzu bilmediğimiz ve hukuki tavsiye veremediğimiz için maalesef kesin bir cevap veremeyiz. Saygılarımla,
Franziska

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu