İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
ArfXT

Mülteciler için 18b

Merhabalar , 29 Mart 2023 tarihinden önce iltica ettim . İltica sürecim devam ediyor.Türk dili ve Edeniyatı  Lisans mezunuyum. Diplomamı ZAP’ta tanıttım. ‚Assistenz der Geschäftsführung‘ vasfında nitelikli bir iş buldum.3255€ Brütto ile vasfa uyacak şekilde Arbeitsvertrag aldım . B1 dil belgem ve İntegrasyon Sertifikası aldım. Bunlar ışığında Ausländerbehörde‘ye 18b Nitelikli işçi yasasında başvurdum. Bana şu şekilde bir E-Mail atmış ekliyorum ;

”Vorsorglich teile ich Ihnen mit, dass die Erteilung einer Aufenthaltserlaubnis nach § 18b AufenthG aufgrund der Sperrwirkung des § 10 Abs. 1 AufenthG ohnehin nicht in Betracht kommt.”

Bu durumda nasıl bir yol izleyeceğime karar veremedim . Bana nasıl bir yol izlememi tavsiye ederseniz 

Teşekkür eserim. 

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhabalar,

Size gelen mail, iltica sürecindeki bir kişinin başka bir statüden oturum izn almasını engelleyen yasa maddesine atıf yapmaktadır. Bu konudaki olası istisnaları size çalışma arkadaşımız @LIFE__Initiative yazacaktır. Kendilerini bu gönderiye etiketledim.

İyi günler dilerim!

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu