İçeriğe geç
Buluttt

Öğrenci Vizesi 6 Ay Geçince bitiyor mu?

Öncelikle herkese merhaba,

Ben 2024 Mayıs ayında öğrenci vizesi aldım, ve bitiş tarihi Mayıs 2025. Temmuza kadar C1 kursu aldım orada sınava girdim fakat geçemediğim için Türkiye'ye geri döndüm. Bu süre zarfında hiç Almanya'ya giriş yapmadım, C1 sınavlarına girdim(ekonomik olarak Türkiye'de sınava girmek daha uygun geldiği için) şimdi ise bir yerde 6 ay içinde Almanya'ya giriş yapılmaz ise öğrenci vizesinin iptal edildiğine dair birşey gördüm. Doğruluğunu merak ediyorum bilen var mı? Eğer doğruysa ne yapmam lazım? Lütfen yardımcı olun. Çok teşekkürler 

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren (support)

Merhaba @Buluttt  

Kural olarak oturma izinleri Almanya’dan çıkış tarihinden itibaren 6 ay sonra otomatik olarak geçerliliğini yitirir. Bunun bazı istisnaları vardır ve bu süre bir başvuru ile uzatılabilir. Bu durumlar arasında, kalkınma gönüllüsü olarak yurtdışında bulunmak, yurtdışında görevli bir Alman diplomatın aile üyesi olmak, Almanya’daki bir üniversitede öğrenci olup yurtdışında bir veya iki dönem eğitim görmek (§16 uyarınca), ya da merkezi Almanya’da bulunan uluslararası bir şirkette yurtdışı görevi almak yer alır. Öte yandan, eğer yurtdışına çıkış sebebiniz bir okul ya da üniversite eğitimi almaksa, oturma izniniz çıkış anında geçersiz hale gelir. Bu durumda, 6 aylık süre içinde Almanya’ya geri dönseniz dahi oturma izniniz geçerli kalmaz.

Eğer hala 6 aylık süre dolmadıysa ve oturma izniniz aktifse, bir an önce Almanya’ya giriş yapmanız, oturma izninizi kaybetme riskini azaltabilir. Size tavsiyem budur.Bunun yanı sıra, Türkiye’de sınavlara ekonomik nedenlerle girdiğiniz veya başka zorunlu sebeplerle Almanya’ya dönemediğiniz gerekçelerini içeren bir dilekçe hazırlayarak resmi makamlara sunabilirsiniz. Her durumda, süreci doğru yönetmek ve eksiksiz bilgi almak için konsolosluk veya Almanya’daki yabancılar dairesi ile iletişimde olmanızı öneririm.

Ayrıca, oturma izniniz sona ermiş olsa bile Almanya’ya dönmek ve statünüzü korumak için "Fiktionbescheinigung" adı verilen geçici bir belge talep edilebilir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu