Ana sayfaya geri dön
Oturum değişikliği
Merhaba almanyaya benim mavi kartım ile geldik fakat işveren ile anlaşmazlık yaşadığım için işten ayrılıp oturumumuzu eşim üzerinden mavi karta çevirmek istiyoruz nasıl bir yok izlemeliyiz (eşim lisans mezunu ve burada 3800 brüt ile çalışıyor) birde 2025 te başvuru yapacağız mavi kart brütü yükselecek mi?
1 Yorumlar
Merhabalar,
Öncelikle kullanıcı adınızı gerçek isminizle örtüşmeyen bir takma isimle değiştirmenizi rica ediyorum.
Bahsettiğiniz türden bir geçiş mümkündür. bunun için başvurabileceğiniz yollardan biri, eşinizin şimdiden kendi işi üzerinden, sizden bağımsız bir oturum iznine başvurması ve sizin de işten ayrıldığınızda yabancılar dairesinden aile birleşimi başvurusunda bulunmanızdır. Diğer yol ise iş akdinize son verildiğinde eşinizle beraber yabancılar dairesine başvurmak ve hem eşinizin oturum izni talebini hem de sizin aile birleşimi talebinizi birlikte sunmaktır. Ancak buradaki geçiş dönemi çalışma olanaklarınız açısından sorun yaratabilir.
Mavi Kart gelir eşikleri ise her yıl, kişilerin yıllık geliri üzerinden yeniden belirlenir. 2025 yılı için olağan eşik yıllık brüt 48.300 Euro seviyesindedir. Son üç yılda mezun olmuş kişiler, sağlık çalışanları, IT çalışanları ve darboğaz mesleği olarak anılan mesleklerin mensupları içinse bu eşik yıllık brüt 43.759,80 Euro seviyesindedir. Ancak Mavi Kart için gelir seviyesi dışındaki önemli bir kirter de, kişinin çalıştığı işin nitelikli/vasıflı olması ve bu işin denklik alınan alanla örtüşmesidir. Bu koşullar karşılanmıyorsa size talebinizden bağımsız olarak Nitelikli Çalışan Oturum İzni verilebilecektir.
Mavi Kart konusunda hazırladığımız (gelir eşikleri henüz güncellenmemiş) sayfamıza şuradan ulaşabilirsiniz: https://handbookgermany.de/tr/eu-blue-card
Umarım yardımcı olabilmişimdir!