İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
Ramazantufan
Güncellendi:

Oturum izni

Merhabalar bundan 8 ay once almanya ya yesil pasaportum ile giris yaparak alman vatandasi ile evlilik yaptim ve oturum almak icin yabancilar polisine basvuru yaptim fakat yabancilar polisi oturum icin yesil pasaport ile giris yapmami gerekce gostererek gostererek red verdi ve tekrar Turkiye'ye donus yapip aile birlesimi vizesi almam gerektigini bildirdi ne yapmaliyim tesekkurler.

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhabalar,

Öncelikle kullanıcı adınızı gerçek isminizle örtüşmeyen bir takma ad ile değiştirmenizi rica edeceğim.

Başınıza gelen durum için üzüntülerimi bildirmek durumundayım. Ancak maalesef Almanya'da iken yapılan evlilik sonrası oturumu başvurulduğunda yetkililer bunu kabul edip etmemede bir takdir yetkisine sahip. Yeşil pasaport ile Almanya'da iken Schengen kapsamında olursunuz ve Schengen statüsünden oturum statüsüne Almanya'da iken geçmek ancak istisnai hallerde veya ilgili memurun gerekli ve uygun görmesi durumunda söz konusudur.

Dilerseniz yabancılar dairesi kararına itiraz edebilirsiniz ancak bu itirazdan olumlu bir geri dönüş olacağının garantisi yoktur.

Daha fazla yardımcı olamadığım için üzgünüm.

İyi günler dilerim!

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu