İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
zt70
Güncellendi:

Oturum izni

Merhaba 

Ögrenci oturum izni varken Almanya dışında ne kadar süreyle kalabilir 1 yıl içinde.6 aylık bir süreden bahsediliyor. Tek seferde 6 ay mı yoksa aralıklı olsa da yine 6 ayı gecmemesi mi gerekiyor.en fazla tam olarak kaç gün olmalı

1 yıllık süre nasıl hesaplanır 

Turkiyeye geliş gidiş icin soruyorum ama schengen vizesi gecerli ülkelere gidilirse  yine Almanya dışında bulunuyor olark mı kabul edilir 

Teşekkürler  

3 Yorumlar

Yanıtla (3)

Profile Picture
Eren__(support)
Güncellendi:

Merhaba @zt70  

Süresiz oturum iznine sahip olmadığınız sürece, herhangi bir ulusal vize ile Almanya'da iseniz, ülke dışında kalmanıza izin verilen süre 6 aydır.

Diğer AB ülkelerinde iken Schengen vizesi kapsamında orada bulunduğunuz kabul edilir ve 180 günlük herhangi bir aralık içerisinde en fazla 90 günlüğüne bu ülkelerde kalabilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Yanıtla
zt70
Güncellendi:

Tesekkur ederim 

Sunu tekrar sormak istiyorum

Ögrenci olarak  Almanyada oturma  izni var .

180 gunluk sure 1 yil icindeki kullanim hakki. Bu 1 yıl  Almanyadan çıkıs yaptigi tarihi baz alarak geriye dogru 1 yıl midır

Vaktinizi aldim bilgi icin  cok teşekkürler 

Yanıtla
Profile Picture
Eren__(support)

Tekrardan merhabalar, 

Bahsi geçen süre bir yıl üzerinden değil, 180 gün üzerinden hesaplanır. 1 yıl üzerinden hesaplama süresiz oturum için geçerlidir. 

Bu hesaplamada esas olan takvim yılı değil herhangi bir 180 günlük penceredir. Yani yılın hangi noktasında olduğunuzdan bağımsız olarak, Almanya'dan çıkış yaptığınız günden önceki 180 günlük aralikta 90 günü aşmamamış olmanız, kalış suresini de buna gore ayarlamanız gerekir.

Umarım açıklayıcı olabilmişimdir!

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu