İçeriğe geç
memur09
Güncellendi:
Vize & Oturum

Oturum izni

Merhabalar daha öncede soru sormuştum ama ben 3 çocuğumla birlikte Türkiye’de yaşıyorum çocuklarım Hollanda vatandaşı ben önlisans mezunuyum ve şuanda da lisans eğitimim bitmek üzere ben çocuklarımla birlikte almanyaya taşınıp orda yaşamak istiyorum eşimle ayrıldık boşanma kararı verildi  ancak henüz kesinleşmedi ama çocukların velayeti bana verildi 5 senelik de schengen vizem var ben bu vize ile gelip çocuklarımı okula yazdırabilirmiyim sonra oturum iznine Almanya’dan başvurabilirmiyim 

3 Yorumlar

Yanıtla (3)

Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Güncellendi:

Merhabalar,

Sorunuzu yanıtlamak için bu konuda danıştığımız platformumuz bünyesindeki uzmanların yanıt vermesini bekliyoruz. Sabrınız için teşekkür ederiz.

İyi günler dilerim,
Su

memur09

Tamam teşekkür ediyorum 💐

Profile Picture
Eren (support)

Merhabalar,

Yaptığımız araştırmalar sonucunda çocuklarınızla beraber Almanya'ya gelip onlar üzerinden aile birleşimine başvurmanın çetrefilli ve yabancılar dairesi memurlarının takdirine bağlı bir durum olduğunu gördük.

Bu noktada yasa olarak AB üyesi çocukların ebeveynlerinin Almanya'dan oturum izni alması, asgair gelir ihtiyaçlarının karşılanmasına bağlı tutulmuştur. Özellikle konsolosluktan aile birleşimi vizesine başvuracaksanız size bu sorulacaktır.

Bir diğer sorun ise, Schengen vizesi ile gelen kişilerin aile birleşimi başvurularının kabul edilip edilmeyeceğinin yabancılar dairesi memurlarına bağlı olmasıdır. Öte yandan çocuklarınızın velayeti sizde olduğu için bu konularda size istisna tanınması muhtemeldir.

Öncelikle taşınmayı düşündüğünüz eyaletin yabancılar dairesine yazarak size nasıl bir işlem uygulanacağı konusunda ön bilgi taklep edebilirsiniz. 

Buna ek olarak gençlik göç merkezi birimi de sürecin işleyişi konusunda size tavsiyelerde bulunabilir:

https://www.jugendmigrationsdienste.de/

Uzman bir kuruluştan, profesyonel destek almayı da düşünebilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu