İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
Ordulu52

Oturum izni

Merhaba. 81a ile geldim.15 gün sonra işverenin başka bir şehirdeki restorana operasyonel sebeplerle transferimi yaptı.yeni şehirde ikamet kaydımı yaptırıp oturum kartına başvurdum.sorum su; auslanderbehorde de parmakizine gittiğimde bana geçici bir sertifika verdiler.uzerindeki oturum 6 aylik.ancak benim vizem verdikleri oturumdan daha uzun.bugun bir mektup daha aldım. 3 ay sonraya termin vermişler.auslanderbehordeye çağırıyorlar kart teslimi için.karttaki oturum da 6 aylik mi olacak yoksa bu belge kart gelene kadar geçici verilmiş bir şey mi? Öyleyse oturumun son tarihini yoksa vizenin son tarihini mi esas almak gerek uzatma başvurusu için?

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhaba @Ordulu52  

Size verilen belge tahminimce Fitktionsbescheinigung adı verilen geçici oturum izni evrakıdır. Bu belge kısa bir süreliğine verilir vie sizin oturum izni başvurunuz nihayete erene kadar Almanya'da yasal olarak bulunmanızı sağlar. 

Oturum süreniz ise ne bu belgeye ne de ilk aldığınız vizeye bağlıdır. Vize, siz Almnya'ya vardıktan sonra 3 ay içinde oturum iznine dönüştürülmek üzere verilir. Bu süre uzuyorsa bazı eyaletler sizin durumunuzda olduğu gibi bir geçici oturum belgesi verirler. Size ne kadar süreliğine oturum izni verildiğini (ki bu genelde iş sözleşmesi üzerinden hesaplanır) oturum kartınızı edindiğinizde öğrenebilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir! 

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu