İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
shinebay

Oturum İzni Uzatma

Merhabalar,

2021 yılında Berlin’e yüksek lisans için geldim. Eşim de aile birleşimiyle benimle birlikte geldi; sonrasında o iş bularak Blue karta geçiş yaptı. Ben de mezun olduktan sonra onun üzerinden aile birleşimi ile oturumu öğrenci oturumundan taşımış oldum. Eşim geçen yıl sınırsız oturumunu da aldı. Ben ise yaklaşık 5 aydır tam zamanlı çalışıyorum ve eşimin üzerinden olan oturumum 2026 Ekim ayında dolacak. Yüksek lisans eğitimin İngilizceydi ancak Almanca kursuna giderek B2 kurunu bitirdim. Dolmakta olan oturum iznimi hangi link üzerinden uzatmalıyım? “Aufenthaltserlaubnis für Ehepartner von Inhabern einer Blauen Karte EU” artık benim durumum için geçerli değil sanırım, eşim sınırsız oturum aldığı için ( geçerliyse de ilgili sayfada herhangi bir randevu butonu bulamıyorum nedense) Sınırsız oturuma B1 dil sertifikam (sadece kurs katılımım var B2 ye kadar) ve Einbürgerungstest olmadan (alman bir okuldan mezun olduğum için muaf mıyım?) başvurabilir miyim (Niederlassungserlaubnis § 9 abs. 3a)? Ya da buradan başvuru yapıp sınırsıza hak kazanmamışsam direkt oturumumu eşim üzerinden uzatırlar mı?

Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz? Ve de ilgili başvuru linkini alabilir miyim?

Şimdiden çok teşekkürler, kolaylıklar dilerim.

0 Yorumlar
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu