İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
KemalAdemi

Oturum Uzatma

Merhaba,

İki sorum var, yanıtlarsanız çok memnun olurum.

İlk olarak, ben Almanya'ya master yapmaya 2 sene önce geldim. Gelirken bloke hesap açtım, ikinci sene oturumumu uzatırken tekrar bloke hesap açtım. Yani şuana kadar iki kez bloke hesap açmış oldum. Fakat okulumun bir dönem daha uzama ihtimali var ve tekrar bloke hesap açmam gerekli mi, bunu sormak istiyorum. Pek çok kişinin deneyiminde, bir yerden sonra tekrar bloke hesap açmanın gerekli olmadığını duydum. Geçmiş ayların banka hesap dökümleri yeterli oluyormuş fakat emin değilim. İlla bir miktar para görmek istiyorlarsa bloke hesap açmadan doğrudan banka hesabımı göstersem yeterli olur mu? Çünkü tekrar 1 yıl oturum almam gerekli olmayabilir, okulum muhtemelen sadece 4 5 ay uzayacak.

İkinci sorum şu: Mezun olduktan sonra 18 aya kadar iş arama vizesi hakkımız var bildiğini gibi. Bu sürede finansal olarak bu süreyi karşılayacağımızı göstermek adıa, bir yarı zamanlı işte çalışsak, bu işin sözleşmesini yabancılar dairesine versek, bu 18 aylık iş arama vizesini almak için yeterli olur mu?

Teşekkür ederim.

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhabalar,

Öncelikle kullanıcı adınızı bir takma ad ile değiştirmenizi rica edeceğim.

Uygulamada, bir kereliğine açtığınız bloke hesap ile size belirli bir süreyi (öğrenci vizesinde genellikle okulun bitirilmesi için gerekli olacak kadar bir süreyi) kapsayacak şekilde verilir. Yani oturum izninizi uzatmayacaksanız yeni bir bloke hesap açmanıza gerek yoktur.

Oturum uzatma esnasında ise yabancılar dairesi size bloke hesap, kısa süreli iş sözleşmesi ya da Almanya'da yaşayan birinden alınmış bir taahhütname gibi seçenekler sunabilir. Bu durum iş arama vizesi için de geçerlidir. Spesifik koşullar eyaletlere göre değiştiği için en net bilgiyi bağlı bulunduğunuz yabancılar dairesinin web sitesinden öğrenebilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu