İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
Skiller11907

Oturum Uzatma;

Merhaba,

Ben Almanya Heidelberg'e iki yıl önce yüksek lisans yapmaya geldim. Şuan dördüncü dönemimin sonundayım fakat okulumu 1 dönem uzatabilirim. Ben Almanya'ya gelirken garantör belgesi ile gelmiştim amcamdan aldığım. Belge hala duruyor, bir dönem daha uzatma sürecinde aynı garantör belgesini kullanabilir miyim? Tarih eski tabii ki, veriliş tarihi 23.09.2023 ancak "planned lenght of stay" bölümünde "Studiumdauer" yazıyor. Dolayısıyla dönem uzatsam da eğitim devam edeceği için bu belge geçerli olur mu?

Teşekkür ederim.

3 Yorumlar

Yanıtla (3)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhaba @Skiller11907  

Ulusal vize için verilen taahütname (vizenin verilmiş olması kaydıyla) 5 yıl süreyle geçerli kalır. Bu 5 yıl içerisinde siz oturum statünüzü değiştirmezseniz belge geçerli kalmaya devam eder. Ancak vize uzatma başvurunuz sırasında yabancılar dairesinin sizden yine bir taahhütname istemesi de ihtimal dahilindedir. Bu durumda yeni bir taahhütname sunmanız gerekecektir çünkü taahütnamenin hazırlanması ile vize başvurusu arasında en fazla 6 ay süre bulunması gerekir.

Konu ile ilgili diğer bilgilere şu sayfamıdan erişebilirsiniz:

https://handbookgermany.de/tr/declaration-of-commitment-national-visa

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Yanıtla
Skiller11907

Çok teşekkür ederim. Küçük bir takip sorum daha var, diyelim ki 1 dönem daha uzatmak için bu garantörü kabul ettiler. Peki gene aynı belge ile, okuldan sonra 18 ay iş arama vizesi için maddi teminat olarak gösterbilir miyim yoksa bana garantör sağlayan kişinin bu amaç için tekrar garantör mü alması gerekir?

Yanıtla
Profile Picture
Eren__(support)

Tekrardan merhabalar, 

Yukarıda belki biraz bulanık belirttim. Sizden yeniden belge istenmesi halinde yeni bir teminat belgesi almanız gerekecektir. Çünkü bir teminat belgesi ile oturum iznine başvurmanın zaman sınırı 6 aydır.

İyi günler dilerim!

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu