İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
FarukBerlin36

Oturum ve çalışma izni

Merhaba 17.03.2025 de sınır dışı edildim ilticam ret edildi ve terk aldım    Avrupa'ya giriş yasağın var mı bunu nasıl öğrenirim ve tekrar iş bulsam kamyon şoförü olarak Almanya ya gelebilir miyim halihazırda alman b sınıfı ehliyetim var yardımcı olursanız sevinirim

2 Yorumlar

Yanıtla (2)

Ayşe_Moderatör

@LIFE__Initiative  

Yanıtla
Profile Picture
LIFE__Initiative

Merhaba @FarukBerlin36 ,
Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkürler. Zor bir durumla karşı karşıya olduğunuzu duyduğuma üzüldüm. Lütfen tam durumunuzu bilmediğimiz ve hukuki danışmanlık verme yetkimiz olmadığı için vereceğimiz bilgilerin genel nitelikte olduğunu unutmayın.

Mart 2025’te sınır dışı edildiğiniz için, genellikle Almanya’ya ve tüm Schengen bölgesine giriş ve oturum yasağı otomatik olarak uygulanır. Bu yasak, Yabancılar Merkezi Kayıt Sistemi (AZR) ile Schengen Bilgi Sistemi’ne (SIS) kaydedilir. Yasak süresi kural olarak üç ila beş yıl arasındadır. İltica başvurunuzun reddedilmesi nedeniyle sınır dışı edildiyseniz, bu süre yaklaşık iki buçuk yıl da olabilir.

Giriş yasağının tam süresini öğrenmek için Alman Federal İdare Dairesi’ne (Bundesverwaltungsamt) Yabancılar Merkezi Kayıt Sistemi’ndeki (AZR) kaydınızla ilgili yazılı kişisel bilgi talebinde bulunabilirsiniz. Başvuruya dair bilgileri burada bulabilirsiniz:
https://www.bva.bund.de/DE/Das-BVA/Aufgaben/A/Auslaenderzentralregister/auskunft/auskunft\_node.html

Almanya’da tekrar kamyon şoförü olarak çalışmak istemenizle ilgili iki temel şart bulunmaktadır. Birincisi, mevcut giriş yasağının resmi olarak kaldırılması ya da kısaltılması gerekir. Bu genellikle, sınır dışı edilme sırasında oluşan masrafların tamamen ödenmiş olması halinde mümkündür. İkincisi, B sınıfı ehliyet bu meslek için yeterli değildir. C veya CE sınıfı ehliyete ve mesleki sürücüler için zorunlu olan temel yeterlilik belgesine (Ziffer 95) sahip olmanız gerekir. Bu belgeler, çalışma izni başvurusu için gereklidir.

Giriş yasağı konusunu netleştirdikten sonra, Almanya’ya yaşamak ve çalışmak amacıyla başvurulabilecek birçok farklı vize türü bulunmaktadır. Vize türleri ve başvuru şartları hakkında bilgiyi şu bağlantıda Türkçe olarak bulabilirsiniz:
https://handbookgermany.de/de/information-skilled-workers

Daha ayrıntılı ve kişisel durumunuza uygun bilgi alabilmek için Almanya’daki bir danışma merkeziyle ya da bir avukatla iletişime geçmenizi önemle tavsiye ederiz.

Bundan sonra neler yapabilirsiniz?

Umarım bu bilgiler sizin için faydalı olur.

Saygılarımla, Yasmin

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • project by hbg
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu