Son 24 ayda 20 ay çalışma
İyi günler ,
sorum yeni vatandaşlı yasasındaki çalışma son 24 ayda 20 ayda çalışma zorunluluğu.
Ben yaklaşık 5 yıldır almanyada yasıyorum ve bir yıldan uzun süredir tam zamanlı IT sektöründe çalışıyorum ama daha önce yaklaşık3 yıl dan daha uzun bi süre Bürgergeld aldım.Şuanda C2 almancam var. Yani bu çalışma şartı dışında bütün şartları sağlıyorum. Bana bu son 24 ayda 20 ayda calısma durumunu açıklar mısınız. Çevremde çok fazla insan var ve bunların büyük çoğunluğu 6 aydan daha az calısmıs ve yıllarca sosyal yardım almalarına rağmen vatandaşlığa başvuru yapıyorlar ve üç aydan daha fazla calısmıs olmanın yeterli olduğu düşünüyorlar. Ama benim bu konuda kafam karışmış durumda. Bu duruma açıklık getirebilir misiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba @Halil111 ,
Sorunuz için teşekkür ederim!
Kafa karışıklığınızı çok iyi anlayabiliyorum.
Vatandaşlığa kabul için gereken şartlardan biri, Bürgergeld (SGB II) veya Sozialhilfe (SGB XII) almadan kendinizin ve bakmakla yükümlü olduğunuz aile üyelerinizin geçimini sağlayabilmenizdir. Nafaka yükümlülüğünüz yoksa, geçiminiz tam zamanlı işiniz tarafından yeterince güvence altına alınmıştır. Bir yıldan uzun süredir aynı işveren için çalışıyorsanız, muhtemelen deneme sürenizi (genellikle ilk altı ay) tamamlamışsınızdır. Sözleşmeniz süresiz mi? Eğer öyleyse, tüm bunlar gelecekte geçiminizi güvence altına alabileceğinize dair olumlu bir tahmine yol açacaktır.
20 ay kuralı daha çok geçiminizi güvence altına almak için alternatif bir gerekliliktir: Örneğin son 24 ay içinde en az 20 ay tam zamanlı bir işte çalıştıysanız, Bürgergeld (SGB II) veya Sozialhilfe (SGB XII) almadan kendiniz ve bakmakla yükümlü olduğunuz aile bireyleri için geçiminizi güvence altına aldığınızı kanıtlamanız gerekmez.
Muhtemelen mevcut tam zamanlı işinizle kendinizi geçindirebileceğiniz için, bu 20 ay kuralı sizin için geçerli değildir.
Umarım bu bilgiler yararlı olmuştur, başka sorularınız olursa lütfen benimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
En iyi dileklerimle
Seoyoung