İçeriğe geç
Ed-90
Güncellendi:
Çalışan Hakları

iş sözleşmesi

Merhabalar,

Çalıştığım firmada 2 yıllık iş sözleşmemin süresi doldu ve işveren tarafından sözleşmenin yenilenmeyeceği WhatsApp üzerinden bir belgeyle bana bildirildi. (31.08.2024 te süresi dolan sözleşmenin uzatılmayacağı 30.08.2024 tarihinde bana bildirildi. Belge düzenleme tarihi 26.08.2024 olarak görünüyor). İhbar süresi ile ilgili bir bilgilendirme yapılmadı. Bu durum bana daha önceden haber verilmedi. Böyle bir sözleşme için ihbar süresi hakkına sahip değil miyim? İhbar süresi bana bildirilmediyse; bundan sonraki süreçte çalışmaya devam etmeyeceğime göre ihbar süresini ödeme olarak mı alacağım? İşveren normal şartlar dışında gelişen bir durum olmamasına rağmen ihbar süresi vermeme hakkına sahip mi? Henüz fesihle ilgili bir belge imzalamadım. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Almanya da  ki ilk iş sürecimdi.  Bu ve bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izlemeliyim? 
Teşekkürler.

2 Yorumlar

Yanıtla (2)

Profile Picture
Eren (support)

Merhabalar,

Yaşadığınız sorun için üzüntülerimi bildiririm.

Konunun ayrıntıları sözleşmenizin türüne ve içeriğine bağlı olsa da kural olarak altı aydan uzun süredir çalıştığınız bir yerden ihbar süresine uyulmadan ve fesih bildirimi size yazılı olarak yapılmadan çıkarılamazsınız. Ancak durumunuzun değerlendirilmesi için bir uzmanın dosyanızı incelemesi gerekecektir. Bu nedenle aşağıda paylaştığım bağlantı üzerinden faire Integration kuruluşuna yazmanızı ve kendilerinden ücretsiz danışmanlık almanızı öneriyorum:

https://www.faire-integration.de/de/topic/11.beratungsstellen.html

Ayrıca konu ile ilgili sayfamız da size bu konuda kapsamlı bilgi verecektir:

https://handbookgermany.de/tr/termination-of-employment-contract

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Ed-90

İlginiz için teşekkürler.

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu