İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
bulutdgnr

iş sözleşmesi

Merhabalar,

kolay gelsin ben 25.11.2024 tarihinde bir iş sözleşmesi aldım ve bu iş sözleşmemde yıllık bürüt maaşım 48.000 euro olarak belirtiliyor ben bütün evraklarımı ve pasaportumu konsolosluğa teslim ettim şuan için sonuc bekliyorum daha vize onayım gelmedi kafamı karıştıran 01.01.2025 tarihi itibari ile mavi kart yıllık en düşük bürüt maaş 48.300 euro olmuş benim vize onayımı etkilermi veya 2024 yılında yaptığım sözleşmeye göremi değerlendilicek bilginize sunarım şimdiden teşekkürler .

3 Yorumlar

Yanıtla (3)

Profile Picture
Su__Parlak_Moderator

Merhabalar,

Sorununuz için teşekkürler. Öncelikle iş alanınız "Mangelberufe" (shortage occupations) olarak bilinen Almanya'nın ihtiyaç duyduğu meslekler arasında mı? Bunun yanıtından emin değilseniz bu sayfayı inceleyerek mesleğinizin bu alanlar arasına girip girmediğini kontrol edebilirsiniz:

https://www.make-it-in-germany.com/fileadmin/1_Rebrush_2022/a_Fachkraefte/PDF-Dateien/3_Visum_u_Aufenthalt/2024_Mangelberufe_EN.pdf

Eğer öyleyse minimum brüt maaş koşulu her türlü daha az olacağı için bunu netleştirerek başlamak istedim. 

Bununla ilgili yazımızda da belirttiğimiz gibi:

"Çalışan eksikliği olan mesleklerde (Mangelberfue) çalışan vasıflı işçiler ve üniversite diplomasını son üç yıl içinde almış olan üniversite mezunları, genel emeklilik sigortasının yıllık prim ödeme tavanının % 45,3'ü kadar, yani (Ocak 2025 itibariyle) 43.759,80  avro asgari ücret alıyorlarsa, Federal İş Kurumunun onayıyla AB Mavi Kartı alabilirler.

Yanıtla
bulutdgnr

Cevabınız için teşekkürler yalnız benim mesleğim calışan eksikliği olan bir meslek değil ve diplomamda 2012 mezunuyum ve iş sözleşmem 2024 yılında yapıldı bu şuan için sorun teşkil eder mi ?

Yanıtla
Profile Picture
Su__Parlak_Moderator
Güncellendi:

Tekrar merhabalar,

O halde böyle bir durumda Mavi Kart için gereken güncel temel koşulu karşılamıyor olmanız bir problem yaratabilir. Size tavsiyem, eğer mümkünse işvereninizle görüşerek kendisini bu durumdan haberdar edip aradaki farkı kapatacak yeni bir teklif yapmasını sağlamak yönünde olacak. Elbette son karar Yabancılar Dairesi'ndeki / dış temsilciklerdeki yetkili memurların takdirindedir. Biz bu konuda yetkili olan kurumlardan tamamen bağımsız çalışan bir sivil toplum projesiyiz. Dolayısıyla bunun gibi özel durumlarla ilgili kesin bilgi için başvurunuzdan sorumlu yetkili kişiyle iletişime geçmeniz en doğrusu olur. Diğer forum üyeleri de bu konudaki kendi deneyimlerini paylaşabilirler. Eğer sonuç alırsanız ve burada paylaşabilirseniz çok sevinirim. Böylece yanıttan herkes yararlanmış olur.

Başvuru sürecinizde bol şans dilerim!

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu