Süresiz oturum
Merhabalar 5 yıl önce Türkiye'ye dönüş yaptık almanya da süresiz oturum iznim ve ikametgahım var bu 5 yıllık süreçte sürekli gidip geldim. Şimdi kızım ve eşim geri döndü kızım mesleğe eşimde çalışmaya başladı. Ama ben annemin hastalıkları nedeni ile yaklaşık 2 yıldır almanya ya gidemedim ve bu süreçte pasaportumu yeniledim. Şimdi küçük kızımla yazın gidip gelmek istiyorum ( küçük kızım alman vatandaşı) ve Türkiye de okuyor yaklaşık 2 yıldır giriş yapmadığım ve pasaport yenilediğim için eski ve yeni pasaport ile almanya ya gidebilirmiyim? Pasaportumu da yaklaşık 2 yıl önce yeniledim ama süresiz oturum kartım var. Eşim almanya da asla yabancılar dairesi ile iletişime geçemiyor telefonlara bakmıyorlar bende tereddütte kaldığım için size sormak istedim. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Yanıtla (1)
Merhabalar,
Süresiz oturum izni genellikle Almanya'dan ayrıldıktan altı ay sonra sona erer. Ancak istisnai durumlar da söz konusudur. Örneğin, sınırsız oturum izni sahipleri, yurtdışında hasta bir aile üyesine bakmak gibi belirli koşullar altında yurtdışında daha uzun süre kalmak için başvurabilirler. Fakat anladığım kadarıyla siz böyle bir başvuru yapmadınız. Ya da bir Alman vatandaşı ile evli olan veya kayıtlı bir birlikteliği olan süresiz oturum sahipleri için herhangi bir süre sınırı uygulanmaz.18 yaşından küçük çocukları Almanya'da olanlar için de aynı muafiyet geçerlidir. Ya da 15 yıldır Almanya'da yaşayan ve süresiz oturum kartı olan eşleri ile birlikte güvenli bir geçim kaynağı gösterebilen kişiler de muaftır. Sınır kontrolünde bu muafiyetler için özel "Bescheinigung über ein unbefristetes Aufenthaltsrecht" (Süresiz oturum belgesi) gerekebilir.
Dolayısıyla eğer bu koşullardan birini tam olarak sağlamıyorsanız sınırda bir sorun yaşamamak için önceden Yabancılar Dairesi ile iletişime geçmenizi öneririm. Telefonla ulaşmak zor olabildiği için sayfalarındaki form ile veya fax yolu ile iletişime geçmeyi deneyebilirsiniz. Daha önceki görüşmelerinizde sizden sorumlu bir memur varsa doğrudan onun e-mail adresi üzerinden de yazışabilirsiniz.
Umarım bu yönlendirme yardımcı olmuştur.
İyi günler dilerim.
Sevgiler,
Su