Ana sayfaya geri dön
Süresiz oturum
Merhaba Almanya ya 81a vizesiyle tır şoförü olarak geldim benim sormak istediğim süresiz oturam nezaman başvura bilirim Leben in Deutschland ve B1 mevcut diyelim halada çalışıyorum bir yerde 21 ayda şartları yerine getirisen berufskraftfahrer olduğum için(Beru skraftfahrer Fachkraft geçtiğini için)başvura bilirizsiniz denildi bunun aslı nedir çok teşekkür ederim.iyi çalışmalar dilerim
1 Yorumlar
Merhaba @3543
Öncelikle belirtmem gerekir ki 81A bir vize değil, vize sürecini hızlandıran bir idari prosedürdür. Bu durumda belirleyici olan Almanya'ya oturum kanununun hangi maddesi üzerinden geldiğiniz. Mesleki eğitim sahibi olarak Madde 18 üzerinden ya da sürücü olarak Madde 19 üzerinden gelmiş olmanız mümkündür. (Bu bilgi vizenizde yer alır)
Madde 18 durumunda süresiz oturum iznine Almanya'da çalışmaya başladıktan 3 yıl sonra başvurabilirsiniz.
Madde 19 durumda kural olarak süresiz oturuma başvurma hakkınız Almanya'da çalışmaya başladıktan 5 yıl sonra doğacaktır.
21 ay kuralı ise Mavi Kart sahipleri için geçerlidir.
Süresiz oturum izni ile ilgili kapsamlı bilgilere şu sayfamız üzerinden ulaşabilirsiniz:
https://handbookgermany.de/tr/permanent-residence-migrants
Umarım yardımcı olabilmişimdir!