İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
mrtklz

Suresiz oturum

Merhaba

3 ay sonra almanyada nitelikli calisan (18a) olarak 3 yilimi tamamlamis olacagim.B1 Telc sertifikam mevcut ve geldigimden beri ayni is yerinde calismaktayim.Esim de entegrasyon kursunu basari ile tamamladi.Bircok kaynak,da suresiz oturuma hak kazandigimi yaziyor fakat farkli bilgiler de mevcut.Ornegin benim uzerimden esim de suresiz oturumdan faydalanabiliyor diye bir yazi da okudum.Kisacasi suresiz oturum icin sartlarim uygunmudur, ya da gerekli sartlar nelerdir ? Simdiden cok tesekkur ederim.

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
My_Community_Managerin

Merhaba!
Süresiz oturum için başvurmayı düşünmen gerçekten çok iyi bir fikir.

Yaptığın araştırma doğru: Mesleki eğitimi olan nitelikli çalışan olarak 3 yıl çalıştıktan sonra, gerekli ek şartları da yerine getiriyorsan süresiz oturum başvurusu yapabilirsin. Tüm şartları burada bulabilirsin: https://handbookgermany.de/tr/permanent-residence-migrants#faq_546Eşinle ilgili olarak: Eğer eşin aile birleşimi kapsamında bir oturum iznine sahipse, onun süresiz oturum için başvurabilmesi 5 yıl ikamet etmesine bağlı. Ne yazık ki bu avantaj sadece nitelikli çalışan için geçerli.

Başka soruların olursa bana yazabilirsin.

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu