Ana sayfaya geri dön
Süresiz Oturum İzni
Sayın Yetkili,
Geribildirimleriniz için çok teşekkür ediyorum.
17 ay Mavi Kart ile bir şirkette çalıştım. Daha sonra iş değişikliği ile birlikte oturumum 18B'e döndürüldü. Mavi Kart gerekliliklerini karşılayan yeni iş işe 1.Kasım.2024'de başladım. 23.Ocak.2025'de Yabancılar Bürosunda Mavi Kart randevum var.
Sizden aşağıdaki konularda, yorumlarınızı rica ediyorum:
1) Sınırsız Oturum İzni: 18B'den tekrar Mavi Kart'a dönülürse, toplam 21 aylık Emeklilik sigortası prim ödenmesi, başvuru için diğer şartların karşılanması durumunda yeterli olur mu?
Desteğiniz için teşekkürler
Saygılarımla
1 Yorumlar
Merhaba @Lionheart
AB Mavi Kartı görece yeni bir düzenleme olduğu ve eyaletlerin ara durumları yorumlama konusunda farklı takdir yetkilerine sahip olmaları nedeniyle sizinki durumlarda kesin ve bağlayıcı bir tavsiyede bulunmak maalesef zordur. Açık olan şey şudur ki Mavi Kart kapsamında süresiz oturum izni almak için belirlenen süre konusunda (A1 seviyesinde Almanca bilenler için 27 ay, B1 seviyesinde Almanca bilenler için 21 ay) "kesintisiz biçimde" gibi bir ifade geçmemekte ya da statünün kaybı halinde sayacın sıfırlanacağına dair açık bir bilgi bulunmamaktadır. Eyaletler ise ara durumları yorumlarken çoğu zaman bu tür bir şartın belirtilmemiş olmasından hareketle olumlu takdir yetkisi kullanabilmektedir. Ancak daha sağlıklı bir cevap için bu soruyu bağlı bulunduğunuz yabancılar dairesine iletmenizi ve mümkünse yanıtı bizimle de paylaşmanızı rica edeceğim :)
Umarım yardımcı olabilmişimdir!