İçeriğe geç
Qrizma2006
Diğer Konular

Türkiye'deki C+E ehliyetim ve src 3 belgem

Öncelikle bu forumda yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Almanya dan abimin çalıştığı lojistik firmasından tır şoförü olarak İş teklifi aldım  İş sözleşmesi gönderecekler vize sonrası kod 95 ile ehliyetimi Felan alman ehliyetine geçirmem gerekiyor ama uzun bir süre bu süre zarfında Türkiye'deki almış olduğum ehliyet ve mesleki yeterlilik belgesi olan Src 3 ü kullanabiliyor muyum şoförlük yapabilir miyim türk ehliyeti ve src 3 belgesi ile şoförlük yapabilirsem ne kadar zaman yapabilirim 6ay geçerli diye biliyorum bazı yerlerde pro esyonel olarak şoförlük yapamazsın diyor kesin olarak bilgilendirirseniz sevinirim 

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren (support)

Merhaba @Qrizma2006  

Almanya'da profesyonel sürücü olarak çalışmak için diğer belgelere elinizde şu belgelerin bulunması gerekir:

- AB/Avrupa Ekonomi Bölgesi (EWR) Sürücü Belgesi 

- 2003/59/EG sayılı direktife (veya ilgili değişikliklere) uygun Temel Nitelikler/Hızlandırılmış Temel Nitelikler Yeterlilik Belgesi

Eğer bu belgelere henüz sahip değilseniz o zaman işvereninizin sizin 15 AY İÇİNDE bu belgeleri alacağınıza dair kanıt sunması gerekecektir. İşveren bu belgelerin alınması için gerekli adımların atılacağını ve sonrasında sizi çalıştırmaya devam edeceğini kanıtlamalıdır. 

Ancak bu 15 aylık süre sizin şoför olarak çalışabileceğiniz anlamına gelmez. Almanya'ya geldikten sonra ehliyetinizi değiştirmeden en fazla 6 ay şoför olarak çalışabilirsiniz. Bu sırada ya da sonrasında ehliyetinizi Alman ehliyetine çevirmeniz gerekir. 15 ay bunun da üst sınırıdır ve işvereniniz bu eğitim sırasında başka bir şekilde istihdam de edebilir.

İşvereniniz konu ile ilgili bilgilere (Almanca dilinde) şu sayfadan erişebilir:

https://www.make-it-in-germany.com/de/unternehmen/einreise/arbeitsmarktzulassung/berufskraftfahrer

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu