İçeriğe geç
zingg
Güncellendi:
Çalışan Hakları

Vize

Merhaba, hali hazırda bayern eyaletinde bir şirket ile anlaştım. Ve HWK kurumu tarafından Gleichwertigkeit yapılıyor. Meslek lisesi diploması istediler ve gönderdim. İş veren dil sertifikası istemedi. 28F vizesine mi başvurmam gerekiyor. Ve 28F vizesi için dil sertifikası gerekli mi?

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren (support)

Merhaba @zingg  

Eğer nitelikli çalışan vizesi üzerinden Almanya'ya gidiyorsanız ve denklik sürecinde ya da iş sözleşmenizde Almanca bilmenizi gerektiren bir ifade yoksa dil sertifikası sunmanıza gerek yoktur. 

Ancak konsolosluk ve aracı kuruluşun vize süreçlerindeki iç işleyişilerine ilişkin bir bilgi veya erişimimiz yoktur. Ayrıca 28F gibi kodlar konsolosluğun kendi belirlediği işlem kodlarıdır ve ikamet yasasında belirtilen oturum türü kodlarından farklıdır. Konsolosluktaki 28F kodu internette Denklik vizesi olarak adlanırılan vize şeklinde görülüyor. Eğer siz doğrudan çalışma vizesine başvuracaksanız sizin için aşağıdaki vizenin söz konusu olması olasıdır:

https://tuerkei.diplo.de/tr-de/service/05-VisaEinreise/-/2628104

Bu nedenle emin olmak için konsolosluk veya aracı kuruluş ile temasa geçmenizi öneriyorum. 

umarım yardımcı olabilmişimdir!

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu