Vize iptali
Almanya’ya dönüşüm sırasında pasaport kontrolünde vizemin iptal edildiği tarafıma bildirildi ve ne yazık ki ülkeye girişime izin verilmedi. Şu anda Türkiye’de bulunmaktayım ve yaşanan bu durum sebebiyle büyük bir mağduriyet yaşamaktayım.
Almanya’ya ilk olarak a firması üzerinden gelmiştim 2 hafta sonra iş verenin talebi üzerine yollarımızı ayırdık hâlihazırda bir iş değişikliği sürecindeydim ve yeni işverenimle birlikte çalışma izni başvurusu hazırlığındaydım. Ancak acil bir ailevi durum nedeniyle yalnızca kısa süreliğine Türkiye’ye gelmek zorunda kaldım. Dönüşümde ise vizemin geçersiz sayıldığı bildirildi.
Bu doğrultuda aşağıdaki sorularım hakkında bilgi rica ediyorum:
1. Vizemin iptali sistemde hâlâ geçerli bir durum olarak görülmekte midir?
2. Bu iptale karşı itiraz hakkım var mıdır? Varsa hangi makama ve hangi belgelerle başvurmam gerekir?
3. Aynı vize türüne tekrar başvurabilir miyim? Bu mümkünse ne kadar süre sonra başvuruda bulunabilirim?
4. Yeni vize başvurusu yapabilmem için hangi belgeleri sunmam gerekir?
5. Başvuruda bulunmam hâlinde, daha önceki iptal kararının başvurumu olumsuz etkileme ihtimali var mıdır?
Merhabalar,
Vize iptali ciddi bir durumdur ve farklı pek çok sebebi olabilir. Sorularınıza cevap vermek, dosyanızın ayrıntılarına vakıf olmayı ve uzmanlık bilgisine sahip olmayı gerektirmektedir.
Bu nedenle hukuki destek almanızı öneririz.
İyi günler dileriz!