Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
Kulbaba

24 параграф

Доброго вечора.Приїхали з Норвегії там закрили захист.Нам відмовили одразу навіть не давши термін та не дали можливість подати документи так як Норвегія не є країною Євросоюзу.Чи є можливість отримати параграф подавшись в іншу міграційну,так як офіційної відмови немає.І який параграф нам можуть запропонувати окрім 24?Дякую.

7 коментарі

Відповіді (7)

Profile Picture
Міла_Модераторка

Доброго дня, @Kulbaba !

Скажіть, будь ласка, у чому була причина відмови?

Та що означає, що "офіційної відмови немає", бо Ви на початку пишете, що Вам відмовили, навіть не давши термін?

На жаль, інше Відомство у справах іноземців може  Вам також відмовити, якщо Ви вже отримали одну відмову, бо такі рішення зазвичай відмічаються у системах відомств.

Чекаю на Ваші уточнення, щоб зрозуміти, куди рухатися.

Міла

Відповісти
Kulbaba

Причина відмови в тому що прибули ми з Норвегії ,а не з країни Євросоюзу 

Відповісти
Kulbaba

Я думала що відмова має бути офіційна листом після подачі документів та відпичатків.Яка ваша думка що нам може запропонувати Німеччина окрім 24 параграфу?

Відповісти
Profile Picture
Міла_Модераторка

@Kulbaba , доброго дня!

Вам треба звертатися до міграційних юристок та юристів. Іншого виходу я наразі не бачу.

Чому?

Про відмову через те, що Ви прибули з країни не ЄС, я чую у своїй практиці перший раз. Підстав для такої відмови я ще не бачила у законодавчих актах.

Вам могли відмовити через те, що Ви не були в Україні на момент початку війни, 24.02.2022, але, наскільки я розумію, Ви були на момент початку війни в Україні, бо Ви отримали тимчасвоий захист в Норвегії.

Скоріш за все, Вам відмовили у тимчасовому захисті через те, що Ви вже мали тимчасовий захист в іншій країні, а наразі Німеччина вже майже не надає захист повторно, бо Ваш тимчасовий захист Ви вже ніби використали.

Також досить проблематичним я бачу те, що Ви не тримали на руки жодного документу про відмову. Тобто, незрозуміло, хто Вам сказав, де, на основі якого закону і т.і.

Ви можете звернутися до іншого Відомства у справах іноземців, але якщо Вам вже раз відмовили, то, напевно, занесли в базу даних та це є рішенням щодо Вас.

Відповісти
Profile Picture
Міла_Модераторка

@Kulbaba , Німеччина може Вам запропонувати роботу, навчання, дослідницьку діяльність і т.і. Проте це наврядчи відноситься до Вашої ситуації.

Наразі тим людям, яким не було надано тимчасовий захист, пропонують прихисток ("Asyl") або ж відстрочку від депортації ("Duldung"), в яких немає нічого гарного, окрім основного: захист від війни. З цими посвідками на перебування Ви не зможете працювати деякий час, у Вас заберуть документи, Вам треба буде жити в місцях проживання прохачів притулку та чекати на інтерв'ю, наслідком якого може бути також негативне рішення, після якого Вам потрібно буде залишити країну. Якщо Вам нададуть притулок, то Ви більше ніколи не зможете повернутися в Україну. Очікування цього процесу може тривати роками, як і для інших прохачів притулку з Сирії, Афганістану та інших гарячих точок країни.

Тому я вкрай не рекомендую приймати ці можливості захисту, але я не знаю Ваших обставин, тож Ви маєте вирішувати для себе.

Без юридичної допомоги та консультації у Вашому випадку не обійтися.

Відповісти
Profile Picture
Міла_Модераторка
Оновлено:

@Kulbaba , у Німеччині Ви повинні звернутися до німецької влади, тобто у Відомство у справах іноземців, Центр прибуття біженок та біженців з України або Центр первинного прийому біженок та біженців з України, і повідомити їм, що Ви хочете подати заяву про надання притулку. Після цього Вас відвезуть до центру первинного прийому біженок та біженців для реєстрації. Потім Вам призначать зустріч у "BAMF "(Федеральному відомстві у справах міграції та біженців) або в Центрі реєстрації, або пізніше поштою. На цій зустрічі Ви офіційно подасте заяву про надання притулку (більше інформації тут: https://life-initiative.org/hgt-registrierung-als-asylsuchender-12-2024-ru/).

Ми рекомендуємо Вам звернутися до міграційного консультаційного центру для отримання додаткової інформації. Ви можете також надіслати запит "LIFE Іnitiative". Волонтерки та Ввлонтери "LIFE Initiative" можуть допомогти у вирішенні Вашої проблеми за допомогою онлайн-консультацій (німецькою або англійською мовами).

Що ви можете зробити ще?

Відповісти
Profile Picture
Міла_Модераторка

@Kulbaba , дозвіл на толерантне перебування ("Duldung") людина отримує тоді, якщо вона повинна покинути Німеччину, але в даний час не може цього зробити з певної причини. Більш детальну інформацію про дозвіл на толерантне перебування Ви знайдете тут: https://life-initiative.org/hgt-duldung-12-2024-ru/.

Існують певні способи переходу з дозволу на толерантне перебування на посвідку тимчасового проживання. Виконати вимоги складно, і це займає багато часу.

Ми можемо порекомендувати пройти стажування/навчання, вивчити німецьку мову та працювати. 

Ви можете дізнатися більше тут: https://handbookgermany.de/uk/bleiberecht

Що Ви ще можете зробити?

Сподіваюся, ця інформація буде для Вас корисною. 

Міла

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)