Анулювання параграфа 24 та відновлення документів у Німеччині
Доброго дня.
Зіткнулася з проблемою та дуже сподіваюся на пораду чи допомогу. Вивчила всі попередні питання з цієї теми на вашому форумі, але в кожного своя ситуація з нюансами.
На момент отримання параграфа 24 (10.05.2023) у мене була чинна карта побиту в Польщі. Документи подавала разом із роботодавцем, соціальної допомоги не отримувала. Як саме я отримала цей параграф, пояснити не можу, оскільки на той момент не цікавилася цим питанням. Однак пізніше зрозуміла, що формально не повинна була його отримати. Водночас на початку війни я перебувала в Україні й маю штамп у паспорті про в’їзд до Польщі 03.03.2022.
У зв’язку з втратою роботи та певними обставинами на початку серпня 2024 року я була змушена залишити Німеччину (закрила страхування та прописку) й відтоді перебуваю на території ЄС. За цей час двічі виїжджала в Україну, але без штампів у паспорті, оскільки перетинала кордон за параграфом 24. Останній раз повернулася 18.01.2025, як я розумію, на той момент мій параграф уже був анульований.
Протягом усього цього часу я залишалася на території ЄС, не подавалася на нові документи та не отримувала соціальної допомоги.
Поточна проблема:
Я хочу повернутися до Німеччини та відновити свій статус. Остання моя прописка була в Ландсхуті (Баварія), і всі мої документи залишаються там.
Я вже відправила запити до всіх можливих інстанцій, включаючи імміграційні служби, але поки що не отримала відповіді.
Буду дуже вдячна за будь-які поради або контакти, які можуть допомогти прискорити процес відновлення статусу.
Дякую!
Доброго дня, @termik !
З яким документом на перебування Ви знаходитеся на даний момент на території ЄС з серпня 2024 року?
Чекаю на уточнення!
Міла