BafoG після 24 параграфу
Вітаю, можете проконсультувати як відбувається перехід з 24 параграфу на BAfoG. Студент був на 24 параграфі, зараз вступив у штудінколег. Який механізм переходу, і чи необхідно це робити? Дякую
3 коментарі
Вітаю, можете проконсультувати як відбувається перехід з 24 параграфу на BAfoG. Студент був на 24 параграфі, зараз вступив у штудінколег. Який механізм переходу, і чи необхідно це робити? Дякую
Відповіді (3)
Вітаю, olyonly!
Що Ви маєте на увазі під "переходом"?
24 параграф - це дозвіл на перебування з метою тимчасового захисту.
BAFöG - це щомісячна стипендія для студенток та студентів.
З одного на інше перейти неможливо, бо це - 2 різні речі.
Чекаю на уточнення!
Міла
Дякую за швидку відповідь. Так, уточнюю, цікавить саме перехід з виплат від Jobcenter до виплат від BAFöG.
Доброго ранку, @olyonly !
Я не дуже розумію Вашу ситуацію.
Людина вже у якості студента з 24 параграфом отримувала соціальну допомогу від Центру зайнятості?
Або людина отримувала соціальну допомогу від Центру зайнятості з 24 параграфом, а зараз міняє посвідку на перебування на студентську візу та запитує, як відкріпитися від Центру зайнятості та отримувати BAFöG?
Або людина отримувала соціальну допомогу від Центру зайнятості з 24 параграфом, а зараз НЕ МІНЯЄ посвідку на перебування на студентську візу та запитує, як відкріпитися від Центру зайнятості та отримувати BAFöG?
Який статус та посвідка на перебування у людини на даний момент?
Бо Ви пишете "Студент був на 24 параграфі, зараз вступив у штудінколег", що означає для мене, що студент з 24 параграфом отримував соціальні виплати, потім вступив до Studienkolleg. Чому він був студентом тоді, якщо до Studienkolleg він вступив зараз?
Чекаю на уточнення, бо питання поставлено досить заплутано.
Для Вашої інформації: Центри зайнятості не несуть відповідальності за студенток та студентів. Студентки та студенти мають забезпечувати себе фінансово самостійно, тому я не знаю, як студент міг отримувати соціальну допомогу від Центру зайнятості.
Якщо певний Центр зайнятості зробив виняток саме у його кейсі, Вам потрібно звертатися з цим питанням до відповідного Центру зайнятості, бо це було його індивідуальне рішення. Індивідуальні рішення німецьких відомств не входять у сферу нашої компетенції.
Міла